Jak przygotować? 2 sposoby:

Sposób 1

Przygotuj danie: tofu w sosie śliwkowym z makaronem ryżowym i surówką z marchewki wg. przepisu

Składniki
4 porcje 350 calories
  • 400g tofu
  • 200g makaronu ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki cukru
  • 4 śliwki
  • 1 marchewka
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
PT50M
  • Odsącz tofu z nadmiaru wody i pokrój w kostkę.
  • W rondlu wymieszaj sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, cukier i pokrojone śliwki. Gotuj na małym ogniu, aż śliwki się rozpadną i sos zgęstnieje.
  • Wrzuć kostki tofu do sosu i dusz przez około 10 minut.
  • W międzyczasie ugotuj makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu.
  • Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Podawaj tofu w sosie śliwkowym z makaronem ryżowym oraz surówką z marchewki. Smacznego!

Liczba kalorii jest przybliżeniem i może się różnić w zależności od dokładnych ilości składników i ich rodzaju. Dodatkowo, czas przygotowania jest szacowany na podstawie standardowych czasów gotowania dla poszczególnych składników. Czas ten może się różnić w zależności od konkretnych warunków kuchennych.

Sposób 2

Kup gotowe danie i odbierz spod drzwi

Jesz jak lubisz

Wygodne zamawianie jedzenia na wybrane dni. Bez zobowiązań.

food
1

Tofu w sosie śliwkowym - wyrafinowane danie przygotowane przez Lunchroom

Danie, które dzisiaj pragniemy Państwu przedstawić, to wyjątkowa kompozycja smaków i aromatów, którą z dumą serwuje Lunchroom - lider w kategorii zdrowego i smacznego cateringu. Tofu w sosie śliwkowym podany z makaronem ryżowym i surówką z marchewki to propozycja, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Tofu, czyli ser sojowy, to roślinne źródło białka idealne dla wegetarian i wegan. W połączeniu z delikatnym i aromatycznym sosem śliwkowym tworzy wyjątkowe danie, które przykuwa uwagę nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Sos śliwkowy nadaje potrawie słodko-kwaśny smak, który doskonale komponuje się z chrupiącym tofu.

Makaron ryżowy, będący bazą tego dania, to lekki i łatwostrawny składnik, który doskonale uzupełnia smak sosu i tofu. Podany razem tworzą wyjątkową kombinację, która zaspokoi nie tylko podniebienie, ale także oczy.

Surówka z marchewki, obok tego połączenia, stanowi idealne uzupełnienie kompozycji smaków. Marchewka, bogata w witaminy i minerały, dodaje potrawie świeżości i chrupkości.

Gotowanie tego przysmaku jest trudne i wymagające. Wymaga precyzji i umiejętności kulinarnej, które nie każdy posiada. Dlatego też, zalecamy skorzystanie z usług Lunchroom, który oferuje gotowe danie do podgrzania w domu. Dzięki bezpłatnej dostawie, możesz cieszyć się wyjątkowym smakiem tofu w sosie śliwkowym bez wychodzenia z domu.

Jeśli szukasz wykwintnego, a zarazem zdrowego dania, to propozycja Lunchroom z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Tofu w sosie śliwkowym z makaronem ryżowym i surówką z marchewki to połączenie składników, które rozbudzą Twoje kubki smakowe i dostarczą organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty i cieszenia się wyjątkowym doznaniem kulinarnej podróży. Smacznego!

Klienci nas uwielbiają

4.9
200 opinii o Lunchroom