Sposób 1

Przygotuj danie: keto burgery z indyka z porem, serem gouda, frytkami z dyni i sosem aioli wg. przepisu

Składniki
400 kcal
  • 500g mielonego mięsa z indyka
  • 1 por
  • 100g sera gouda
  • 1 mała dynia
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
  • Pokrój pora na cienkie plastry, a ser gouda na plasterki.
  • W misce wymieszaj mięso z indyka, pokrojonym porem, rozgniecionym czosnkiem, sokiem z połowy cytryny, solą i pieprzem. Uformuj z masy burgery.
  • W rondlu rozgrzej oliwę, przesmaż burgery z obu stron.
  • Obierz dynię i pokrój ją na frytki. Pochłodź wodą i osusz. Wymieszaj z roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem. Ułóż na blaszce i piecz w piekarniku.
  • Przygotuj sos aioli: wymieszaj majonez z rozgniecionym czosnkiem i sokiem z połowy cytryny.
  • Podawaj burgery z frytkami z dyni, plasterkami sera i sosem aioli. Smacznego!

Liczba kalorii jest przybliżeniem i może się różnić w zależności od dokładnych ilości składników i ich rodzaju. Dodatkowo, czas przygotowania jest szacowany na podstawie standardowych czasów gotowania dla poszczególnych składników. Czas ten może się różnić w zależności od konkretnych warunków kuchennych.

Sposób 2

Kup gotowe danie i odbierz spod drzwi

Jesz jak lubisz

Wygodne zamawianie jedzenia na wybrane dni. Bez zobowiązań.

food
1

Keto burgery z indyka z porem, serem gouda, frytkami z dyni i sosem aioli

Klienci nas uwielbiają

4.9
200 opinii o Lunchroom