Przygotowaliśmy liste posiłków, które pojawiają się w menu od dostawcy Pogotowie Dietetyczne Fit Catering.
Aby zamówić posiłki od tego dostawcy wejdź na stronę: pogotowie-dietetyczne.pl.
🥘 Lunch
Makaron tagliatelle w kremowym sosie ze szpinakiem, serem feta i warzywami
Niedziela, 26/03
Kotlety mielone drobiowe z tłuczonymi ziemniakami z marchewką, groszkiem i koperkiem
Wtorek, 21/03
Wegańska potrawka z boczniakami, cebulką i ciecierzycą z kaszą pęczak
Sobota, 18/03
Kurczak kung pao z ryżem basmati z sezamem i brokułem na parze
Piątek, 17/03
Gulasz z kurczaka z kaszą wiejską i surówką z ogórka kiszonego z marchewką
Poniedziałek, 13/03
Penne pełnoziarniste z pomidorowym sosem z tofu i mozzarellą
Niedziela, 12/03
Udziec z indyka w sosie żurawinowym z tłuczonymi ziemniakami z groszkiem i marchewką
Wtorek, 07/03
Kurczak w mleku kokosowym z warzywami, ryżem brązowym i sałatką
Wtorek, 07/03
Udziec z indyka w sosie pomidorowo- czosnkowym z kaszą gryczaną i surówką z kapusty z koperkiem
Niedziela, 05/03
Wegańskie kotleciki brokułowo- serowe z ryżem basmati z warzywami i colesławem
Niedziela, 05/03
Marchewkowy falafel z pęczakiem i piklowanym buraczkiem z goździkiem i rozmarynem i sosem imbirowym
Sobota, 04/03
Dorsz na puree dyniowo-marchewkowym z pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową
Piątek, 03/03
Falafel z hummusem buraczanym, tortillą pełnoziarnista i warzywami
Środa, 01/03
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty
Wtorek, 28/02
Mintaj w płatkach owsianych, pieczone ziemniaki w ziołach, Roszponka, surówka z czerwonej kapusty
Poniedziałek, 27/02
Wegańskie leczo z tofu i kaszą kuskus
Poniedziałek, 27/02
Pieczona pierś z kurczaka na puree z marchewki i pomarańczy z pęczakiem i brokułem na parze
Niedziela, 26/02
Szynka wieprzowa w sosie szpinakowym, nasionami słonecznika i warzywami na parze
Niedziela, 26/02
Pulpeciki drobiowe w sosie z cukinii i gorgonzoli z kaszą bulgur i fasolką szparagową
Niedziela, 26/02
Pierś z kurczaka z sosem koperkowym i surówką z białej kapusty
Sobota, 25/02
Keto butter chicken z ryżem z kalafiora i fasolką szparagową
Piątek, 24/02
Pełnoziarniste spaghetti z fasolą w pomidorach z rukolą
Piątek, 24/02
Marokański gulasz z ciecierzycy z kaszą kuskus z papryką i kolendrą
Czwartek, 23/02
Pierś z kurczaka w pomidorowym sosie z ryżem brązowym z groszkiem i ogórkiem kiszonym
Środa, 22/02
Pierś z kurczaka w pomidorowym sosie z ryżem basmati z groszkiem i ogórkiem kiszonym
Środa, 22/02
Bób z tofu po koreańsku z cebulką, pieczonymi ziemniaczkami i brokułem
Niedziela, 19/02
Burgery z łososia na listkach młodego szpinaku z papryką czerwoną, pomidorową salsą z chilli i komosą ryżową
Piątek, 17/02
Gulasz z czerwonej fasoli z kaszą bulgur i brokułem na parze
Poniedziałek, 13/02
Udka z kurczaka w sosie szpinakowym z serem feta, płatkami migdałów i brokułem na parze
Poniedziałek, 13/02
Udziec z indyka w sosie pomidorowym z pieczarkami z kaszą bulgur i surówką kopenhaską
Sobota, 11/02
Strogonow wieprzowy z kaszą wiejską i kolorową surówką z kapusty
Sobota, 11/02
Łosoś pieczony w sosie cytrynowym z tłuczonymi ziemniakami i lekką sałatką ze świeżych warzyw
Sobota, 11/02
Makaron z cukinii z bazyliowym pesto, selerem naciowym, serem i piersią z kurczaka
Sobota, 11/02
Morszczuk w sosie ponzu z koperkiem z komosą ryżową i mizerią
Piątek, 10/02
Makaron z warzywami i soczewicą
Piątek, 10/02
Pyry z wegańskim gzikiem i skwarkami z tofu
Piątek, 10/02
Morszczuk z sosem chimichurri z kaszą bulgur i ziołową fasolką szparagową
Piątek, 10/02
Keto Fish & Chips z sosem mayo-sriracha
Piątek, 10/02
Kurczak w sosie curry z warzywami i ryżem
Piątek, 10/02
Wegańskie burgery z czerwonej kapusty z warzywami i sosem BBQ z surówką szwedzką
Środa, 08/02
Pierś z indyka carpese z ryżem brązowym i sałatką ze świeżych warzyw
Środa, 08/02
Pulpeciki z ciecierzycy w sosie koperkowym z kaszą jęczmienną i marchewką z groszkiem
Środa, 08/02
Pieczona pierś z kurczaka z bazyliowym pesto, ryżem basmati z zielonym groszkiem i surówką z czerwonej kapusty
Wtorek, 07/02
Burgery marchewkowe z kuskusem i colesławem
Wtorek, 07/02
Kasza gryczana z indykiem z kremowym sosie i brokułem na parze
Niedziela, 05/02
Keto sandwich z bułeczką, burgerem drobiowym, serem cheddar i warzywami
Sobota, 04/02
Tikka masala z ciecierzycą, żółtym ryżem basmati i brokułem
Sobota, 04/02
Kurczak w sosie chrzanowym, kaszą pęczak i surówką z kapusty
Sobota, 04/02
Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, pieczonymi warzywami i parmezanem
Piątek, 03/02
Dorsz pieczony w czosnku i cytrynie z ryżem basmati z groszkiem i brukselką w ziołach
Piątek, 03/02
Curry z ciecierzycą i kalafiorem z ryżem basmati i kolendrą
Czwartek, 02/02
Kociołek hiszpański z kurczakiem, ciecierzycą, pomidorami i papryką z ryżem brązowym
Czwartek, 02/02
Odwrócone gołąbki w sosie z pieczonych warzyw i ziemniaczkami z koperkiem i młodą kapustką
Środa, 01/02
Pierś z indyka z kaszą pęczak i pieczonymi pomidorkami w sosie curry
Środa, 01/02
Grecka moussaka z soczewicą, bakłażanem, serem wegańskim z kaszą bulgur i sałatką
Wtorek, 31/01
Podudzia z kurczaka w sosie teriyaki z ryżem basmati i surówką orientalną
Wtorek, 31/01
Udziec z indyka w zielonym sosie pietruszkowym z tłuczonymi ziemniakami z groszkiem i marchewką
Wtorek, 31/01
Ketogeniczny udziec z kurczaka ze skwarkami i sałatką
Wtorek, 31/01
Aromatyczny makaron z wegańskim sosem bolognese z soczewicą i świeżymi ziołami
Wtorek, 31/01
Kurczak w mleku kokosowym z papryką czerwoną i brokułem z ryżem brązowym
Wtorek, 31/01
Wegańska potrawka z boczniakami, fasolą, cebulką i natką pietruszki z kaszą bulgur i brukselką
Poniedziałek, 30/01
Karkówka w pomidorowym sosie z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty
Poniedziałek, 30/01
Pieczone mielone z kurczaka z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką z buraków
Poniedziałek, 30/01
Karkówka w sosie cebulowym z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym
Poniedziałek, 30/01
Karkówka z zielonym pesto z puree dyniowym i warzywami na parze
Poniedziałek, 30/01
Morszczuk w sosie szpinakowym z ryżem brązowym i fasolką szparagową
Poniedziałek, 30/01
Kotleciki brokułowe z ryżem basmati z warzywami i sosem ziołowym
Niedziela, 29/01
Udziec z indyka w sosie pomidorowo- czosnkowym z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty z koperkiem
Niedziela, 29/01
Bigos z kiełbaską i pieczonymi ziemniakami
Niedziela, 29/01
Ziołowy filet z indyka na komosie ryżowej z papryką z sałatką
Niedziela, 29/01
Udziec z indyka w sosie brukselkowym i pomidorki koktajlowe
Niedziela, 29/01
Makaron tagliatelle z łososiem i cukinią
Niedziela, 29/01
Wegański kebab bowl z pieczonymi ziemniakami, warzywami i sosem czosnkowym
Sobota, 28/01
Makaron pełnoziarnisty z pesto z rukoli z kurczakiem i płatkami parmezanu
Sobota, 28/01
Szarpana łopatka wieprzowa w sosie własnym z ryżem basmati i surówką z kapusty
Sobota, 28/01
Nuggetsy z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej
Sobota, 28/01
Keto pieczeń rzymska w sosie śmietanowym z surówką z czerwonej kapusty
Sobota, 28/01
Marchewkowy falafel z kuskusem perłowym i piklowanym buraczkiem z goździkiem i rozmarynem i sosem imbirowym
Sobota, 28/01
Chana masala z ryżem basmati i brokułem na parze
Piątek, 27/01
Fishburger na puree dyniowo-marchewkowym z pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową
Piątek, 27/01
Kurczak w sosie pieczarkowym z parmezanem i kalafiorem na parze
Piątek, 27/01
Karkówka w sosie cebulowym z kaszą wiejską i surówką z czerwonej kapusty
Czwartek, 26/01
Pierś z kurczaka w sosie brokułowo- serowym z sałatką wiosenną
Czwartek, 26/01
Kurczak w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i surówką z kapusty kiszonej z siemieniem lnianym
Środa, 25/01
Keto pulpeciki serowo- ziołowe z sosem pomidorowym i sałatką
Środa, 25/01
Pierś z kurczaka pod pierzynką marchewkową z ryżem basmati i brukselką
Wtorek, 24/01
Wegański gulasz z nasionami soi i warzywami z żółtym ryżem i natką pietruszki
Wtorek, 24/01
Gulasz drobiowy z groszkiem zielonym, kaszą bulgur i ogórkiem kiszonym
Poniedziałek, 23/01
Wieprzowina po tajsku z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym z ryżem i basmati i marchewką
Niedziela, 22/01
Makaron z tuńczykiem, rukolą i selerem naciowym
Sobota, 21/01
Pieczone kotlety mielone z czerwonej fasoli z ziemniakami i buraczkami
Sobota, 21/01
Pieczeń rzymska ala kebab z ziemniaczkami i surówką waldorf
Czwartek, 19/01
Marokański gulasz z ciecierzycy z kuskusem perłowym I brokułem na parze
Czwartek, 19/01
Pulpeciki drobiowe w kokosowym sosie curry z ryżem brązowym i kalafiorem na parze
Czwartek, 19/01
Gulasz z indyka z cukinią i zielonym groszkiem i kaszą jęczmienną
Środa, 18/01
Pieczony schab z sosem własnym, tłuczonymi ziemniakami i surówką z buraków
Wtorek, 17/01
Schab w sosie pieczarkowym z pieczoną brukselką z płatkami migdałów
Wtorek, 17/01
Wegański palak tofu z ryżem brązowym i marchewką na parze
Wtorek, 17/01
Indyk z żółtym ryżem curry i warzywami
Poniedziałek, 16/01
Dorsz w sosie greckim z kaszą bulgur natką pietruszki z brokułem na parze
Poniedziałek, 16/01
🥪 Śniadanie
Tortilla pełnoziarnista z kremowym twarożkiem z szynką i warzywami
Niedziela, 26/03
Tofucznica z pieczarkami i pomidorami z bułeczką ziemniaczaną
Czwartek, 23/03
Omlecik jajeczny z pieczonymi frankfurterkami, boczkiem i pomidorkami
Czwartek, 23/03
Musli gryczane z sosem truskawkowym, twarożkiem i orzechami włoskimi
Wtorek, 21/03
Muffinki ze szpinakiem, pomidorkami serem feta bez laktozy i pieczywem razowym
Wtorek, 21/03
Pasta jajeczna z pieczywem bezglutenowym i świeżymi warzywami
Poniedziałek, 20/03
Pasta twarogowa z burakiem, pieczywo bezglutenowe i warzywa
Sobota, 18/03
Pieczona owsianka brownie ze świeżą pomarańczą i twarożkiem bez laktozy
Piątek, 17/03
Twarożek ze szczypiorkiem z grahamką i warzywami
Piątek, 17/03
Włoska pasta z ciecierzycy z chlebem razowym i warzywami
Czwartek, 16/03
Omleciki z papryką, serem bez laktozy, dipem czosnkowym, pieczywem razowym i warzywami
Czwartek, 16/03
Fritatta z cukinią, szpinakiem i oliwkami z pieczywem bezglutenowym
Wtorek, 14/03
Gzik z czarnuszką z bułeczką i warzywami
Poniedziałek, 13/03
Pasta z ciecierzycy z pieczywem bezglutenowym i warzywami
Niedziela, 12/03
Twarożek z ziołami z pieczywem razowym i warzywami
Sobota, 11/03
Owsianka proteinowa z frużeliną porzeczkową i pomarańczą
Piątek, 10/03
Wegańska kokosowa kasza manna z czekoladą gorzką i musem mango-banan
Czwartek, 09/03
Serniczki waniliowe z pomarańczą i jogurtem kakao (bez glutenu i laktozy)
Środa, 08/03
Omleciki jajeczne ze szpinakiem z bułeczką rustykalną i świeżymi warzywami
Środa, 08/03
Bezglutenowe musli naszego wyrobu z jogurtem naturalnym i winogronami
Wtorek, 07/03
Granola naszej produkcji z jogurtem orzechowym i musem brzoskwinia- truskawka
Niedziela, 05/03
Fritatta z pieczarkami, papryką i szpinakiem z grahamką i warzywami
Sobota, 04/03
Grahamka z szynką, ogórkiem konserwowym i majonezem
Sobota, 04/03
Grahamka z paprykowym twarożkiem i świeżymi warzywami
Piątek, 03/03
Pasta ze słonecznika z pieczonej marchewki
Czwartek, 02/03
Pasta ze słonecznika z pieczoną marchewką, pieczywem bezglutenowym i papryką
Czwartek, 02/03
Pieczona owsianka z jogurtem naturalnym i frużeliną wiśniową (bez glutenu i laktozy)
Środa, 01/03
Naleśniki z kremem ferrero i sałatką owocową
Środa, 01/03
Paprykowy hummus z pieczywem bezglutenowym
Wtorek, 28/02
Tofucznica z jarmużem i pieczarkami z pieczywem razowym i warzywami
Wtorek, 28/02
Omleciki jajeczne z pieczywem razowym, hummusem i warzywami
Poniedziałek, 27/02
Musli śniadaniowe z amarantusem z jogurtem i dżemem z owoców leśnych naszej produkcji
Poniedziałek, 27/02
Czekoladowe omleciki owsiane z twarożkiem kokosowym bez laktozy i pomarańczą
Poniedziałek, 27/02
Sandwich z podsmażonym tofu wędzonym, pomidorową pastą z czerwonej fasoli i ogórkiem kiszonym
Niedziela, 26/02
Czekoladowa komosanka z frużeliną truskawkową, twarożkiem waniliowym i płatkami migdałów
Niedziela, 26/02
Kanapka z pieczoną piersią indyka, majonezem i warzywami
Niedziela, 26/02
Pasta z tuńczyka z czerwoną cebulką z pieczywem bezglutenowym i ogórkiem
Sobota, 25/02
Naleśniki z twarożkiem daktylowo-bananowym i dżem naszej produkcji
Sobota, 25/02
Twarożek ze szczypiorkiem, papryką i bułeczką
Piątek, 24/02
Płatki ryżowe na mleku z czekoladowym twarożkiem i pomarańcza (bez glutenu i laktozy)
Piątek, 24/02
Serek łososiowy z keto pieczywem ze słonecznikiem i warzywami
Piątek, 24/02
Musli z amarantusem, jogurtem wegańskim i winogronami
Czwartek, 23/02
Cytrynowe muffinki z twarożkiem wiśniowym bez laktozy i winogronami
Czwartek, 23/02
Omlet z szynką drobiową, oliwkami i suszonymi pomidorami z pieczywem bezglutenowym i świeżymi warzywami
Czwartek, 23/02
Muffiny jajeczne z cukinią, szpinakiem, serem feta, grahamką, sosem chrzanowym i słupkami marchewki
Środa, 22/02
Keto grecka sałatka
Środa, 22/02
Korzenne muffinki owsiane z musem śliwkowym z jogurtem waniliowym bez laktozy
Wtorek, 21/02
Hummus dyniowy z pieczywem razowym i ogórkiem
Wtorek, 21/02
Pudding orkiszowy na słodko z frużeliną truskawkową i płatkami migdałów
Poniedziałek, 20/02
Czekoladowa owsianka z siemieniem lnianym, twarożkiem cynamonowym i pieczonymi śliwkami
Poniedziałek, 20/02
Bananowa komosanka z cynamonem, prażonymi jabłkami i twarożkiem z tofu
Niedziela, 19/02
Smalec z fasoli z chlebem razowym i ogórkiem kiszonym
Sobota, 18/02
Omleciki jajeczne ze szpinakiem z pieczywem razowym i świeżymi warzywami
Sobota, 18/02
Fiński pieczony naleśnik z sosem truskawkowym i waniliowym twarożkiem bez laktozy
Piątek, 17/02
Placuszki twarogowe z rodzynkami, frużeliną wiśniową i pomarańczą
Wtorek, 14/02
Twarożek z makrelą i koperkiem z chlebkiem majonezowym i selerem naciowym
Wtorek, 14/02
Pasta jajeczna z awokado z keto pieczywem i warzywami
Poniedziałek, 13/02
Omlet wytrawny z szynką, porem i czerwoną cebulką z sosem bazyliowym
Niedziela, 12/02
Keto muffinki z porzeczkami
Niedziela, 12/02
Pudding orkiszowy z twarożkiem limonkowym i świeżą pomarańczą
Niedziela, 12/02
Zapiekane jajka z bekonem i ogórkiem kiszonym
Sobota, 11/02
Gzik z czarnuszką bez laktozy z pieczywem razowym i warzywami
Sobota, 11/02
Smalczyk z fasoli z pieczywem razowym z żurawiną i ogórkiem kiszonym
Piątek, 10/02
Zielone naleśniki z serkiem z suszonymi pomidorami i warzywami
Piątek, 10/02
Komosanka z gruszką i orzechami
Piątek, 10/02
Wegański paprykarz z pieczywem razowym i ogórkiem kiszonym
Piątek, 10/02
Keto placuszki z kalafiora z sosem czosnkowym i pomidorem
Piątek, 10/02
Twarożek ze szczypiorkiem z grahamką naszego wypieku i warzywami
Piątek, 10/02
Bananowa owsianka z rodzynkami i czekoladą
Piątek, 10/02
Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem z bułeczką pełnoziarnistą, ogórkiem zielonym i kiełkami
Środa, 08/02
Granola czekoladowa z siemieniem lnianym z jogurtem cynamonowym bez laktozy i winogronami
Środa, 08/02
Hummus klasyczny z grahamką i warzywami
Wtorek, 07/02
Placuszki owsiane z kremem straciatella i pomarańczą
Wtorek, 07/02
Kanapka z szynką drobiową, serkiem koperkowym i warzywami
Poniedziałek, 06/02
Wegańskie musli z jogurtem z nasionami chia i winogronami
Poniedziałek, 06/02
Pasztet drobiowy z żurawiną z chlebem razowym i świeżymi warzywami
Niedziela, 05/02
Orkiszanka z jogurtem proteinowym, musem truskawkowym, gorzką czekoladą i chipsem kokosowym
Niedziela, 05/02
Tofucznica z jarmużem, pieczywem razowym i warzywami
Niedziela, 05/02
Omlet z cukinią i pieczarkami z sosem czosnkowym i warzywami
Sobota, 04/02
Orzechowa pieczona owsianka z twarożkiem z tofu i pomarańczą
Sobota, 04/02
Potrawka z tempehu z batatem z pieczywem razowym i hummusem klasycznym