Przygotowaliśmy liste posiłków, które pojawiają się w menu od dostawcy Kuchnia Vikinga.
Aby zamówić posiłki od tego dostawcy wejdź na stronę: gmail.com.
🥘 Lunch
Ryba w cieście migdałowym w domowym sosie słodko-kwaśnym podane z ryżem biało-czerwonym
Piątek, 27/01
Ryba w sosie chrzanowo-śmietanowym, puree ziemniaczane, buraczki na ciepło
Piątek, 27/01
Gołąbki bez zawijania z kapustą, ryżem i papryką w sosie pomidorowym, ziemniaczki z wody
Piątek, 27/01
Kotlet schabowy w sosie curry, podany z puree z brokuła i brukselką z sezamem
Piątek, 27/01
Kotleciki jajeczno – warzywne w sosie pieczarkowym z kaparami i koperkiem, kasza orkiszowa z warzywami, surówką z pomidorów
Piątek, 27/01
Schab w sosie miso z puree pietruszkowo-orzechowym z koperkiem i surówką z kapusty białej
Piątek, 27/01
Roladki schabowe z marchewką i fetą, sos maślano-cytrynowy z ziołami
Piątek, 27/01
Polędwiczka wieprzowa z musem warzywnym w sosie grzybowym z natką, puree z batatów i ciecierzycy, kapusta zasmażana z marchewką i zielonym groszkiem
Piątek, 27/01
Zrazy rybne w sosie koperkowym z surówką z kapusty pekińskiej i kaszą jęczmienną
Piątek, 27/01
Makaron udon z kurczakiem w sosie z warzywami
Czwartek, 26/01
Pełnoziarnisty makaron w kremowym sosie z pieczonej papryki i ciecierzycy z mięsnymi klopsikami, oprószony natką i mozzarellą
Czwartek, 26/01
Burger z buraka z serem, karmelizowaną gruszką z cebulką, sosem samurai i colesławem z czerwonej kapusty
Czwartek, 26/01
Kurczak po indyjsku w lekkim pomidorowym curry podany z tortillą oraz kolendrą, cukinia i bakłażan w ziołach
Czwartek, 26/01
Tofu w jogurtowym sosie curry z ziołami i musztardą francuską, makaron ryżowy, duszona fasolka szparagowa
Czwartek, 26/01
Nuggetsy z kurczaka z talarkami ziemnaczanymi i surówką z marchewki
Czwartek, 26/01
Kurczak tikka masala w kremowym sosie pomidorowym z kalafiorem curry
Czwartek, 26/01
Długo duszone bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym, ziemniaczki z wody z koperkiem, maślana marchewka z groszkiem
Czwartek, 26/01
Makaron z pulpecikami mięsno-warzywnymi w sosie śmietanowo-szpinakowym oraz marchewką baby
Czwartek, 26/01
Podudzia z kurczaka w miodowym BBQ z sosem własnym, ziemniaczki opiekane z tyminakiem
Czwartek, 26/01
Gulasz warzywny z buraczkami, grzybami i szynką wieprzową, kasza gryczana
Środa, 25/01
Roladki ze schabu z zielonym musem w sosie z pieczonej cebuli i marchewki, kaszą bulgur z dodatkiem cukinii, surówka z sałaty rzymskiej i papryki
Środa, 25/01
Kotlety z kapusty pekińskiej z sosem sweet-chilli, ryżem i marchewką w sosie sojowym z sezamem
Środa, 25/01
Schabowe roladki z dynią w sosie paprykowym z kasza kuskus z warzywami podane z puree brokułowym
Środa, 25/01
Kotlet mielony drobiowy w sosie BBQ, podany z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty
Środa, 25/01
Pulpeciki rybne w sosie pomidorowym podane z ryżem i surówką
Środa, 25/01
Roladki wieprzowe z fasolką szparagową i serem mozzarella w sosie paprykowym, z talarkami z bakłażana i surówką z czerwonej kapusty
Środa, 25/01
Siekane kotleciki z kurczaka ze szpinakiem i papryką w sosie cukiniowo-marchewkowym, kasza bulgur z koperkiem i surówka
Środa, 25/01
Kaszotto gryczane z warzywami z kurczakiem i fasolką szparagową
Środa, 25/01
Roladki ze schabu z zielonym musem w sosie z pieczonej cebuli i marchewki, kaszą bulgur z dodatkiem cukinii, surówka z sałaty lodowej i papryki
Środa, 25/01
Gołąbki leniwe z młodą kapustą, ryżem i koperkiem w sosie marchewkowo-pietruszkowym, ziemniaczki z wody
Wtorek, 24/01
Siekane kotleciki z kurczaka z brokułem i papryką w sosie cukiniowo-porowym z koperkiem, kasza gryczana biała i surówka
Wtorek, 24/01
Dorsz w sosie śmietanowo-cytrynowym z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki i ogórka kiszonego
Wtorek, 24/01
Zrazy z kurczaka z serkiem i szynką w środku w aromatycznym sosie podane z gratin ziemniaczanym z cukinią oraz ogórkami kiszonymi
Wtorek, 24/01
Klopsiki Kottbullar w sosie żurawinowym, kukurydziana polenta z warzywami i surówka z selera i jabłek
Wtorek, 24/01
Udka z kurczaka w żurawinie z kaszą gryczaną i brokułami, sos morelowy-tymiankowy
Wtorek, 24/01
Kurczak w panierce sezamowej w sosie azjatyckim, ryżem z brokuła i surówką colesław
Wtorek, 24/01
Potrawka węgierska z łopatki wieprzowej z pieczarkami i papryką, serwowany z kaszą gryczaną i jęczmienną oraz surówką z buraczków
Wtorek, 24/01
Szynka duszona w sosie śmietanowo-chrzanowym z pieczonym batatem oraz surówką z pekinki z papryką konserwową
Wtorek, 24/01
Siekane kotleciki z kurczaka z brokułem i papryką w sosie porowym z koperkiem, kasza orkiszowa i surówka
Wtorek, 24/01
Udziec z kurczaka z farszem drobiowym z oliwkami, sos śmietanowo-kaparowy z koperkiem, makaron farfalle z ziołami
Poniedziałek, 23/01
Kurczak picatta w sosie cytrynowym z kaparami, zapiekanka z brązowego ryżu ze szpinakiem i marchewką, surówką z selera naciowego
Poniedziałek, 23/01
Spaghetti z sosem kalafiorowym z pomidorkami i ciecierzycą
Poniedziałek, 23/01
Siekane kotleciki drobiowe z warzywami, sosem koperkowym podane z kaszą bulgur, surówką z marchewki, ananasa i jabłka
Poniedziałek, 23/01
Polędwiczki wieprzowe z musem pietruszkowym w sosie pieczarkowym, talarki ziemniaczane, maślany groszek
Poniedziałek, 23/01
Klopsiki wieprzowe w sosie cebulowym na ziołowej czerwonej soczewicy z surówką z kapusty kiszonej
Poniedziałek, 23/01
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, z puree selerowo-kalafiorowym i fasolką szparagową z masełkiem cytrynowo-bazyliowym
Poniedziałek, 23/01
Roladki wieprzowe z musem marchewkowym z fasolką szparagową, puree ziemniaczane, sos własny z dodatkiem pieczonego pora, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i jabłkiem z koperkiem
Poniedziałek, 23/01
Frykadelki z mięsa mielonego z serem w sosie paprykowym z puree ziemniaczanym i colesławem
Poniedziałek, 23/01
Spaghetti z sosem kalafiorowym z pomidorem i ciecierzycą
Poniedziałek, 23/01
Tagliatelle ze śmietanowym Bolognese z parmezanem i bazylią
Niedziela, 22/01
Szynka wieprzowa w sosie pieczeniowym, tymiankowe gratin z selera i pietruszki, surówka z czerwonej kapusty, cebulki i marchewki
Niedziela, 22/01
Panierowane schabowe z selera z ziołowymi kopytkami, sosem musztardowym i colesławem z czerwonej kapusty
Niedziela, 22/01
Spaghetti z pulpecikami warzywnymi z mięskiem, cukinią i bakłażanem w sosie curry
Niedziela, 22/01
Meksykańska potrawka z kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym podana na makaronie bezglutenowym
Niedziela, 22/01
Kotlety schabowe w panierce z siemienia lnianego i orzechów arachidowych, puree ziemniaczane, surówka z czerwonej kapusty
Niedziela, 22/01
Kotlety jajeczne z szynką i serem, z sosem chrzanowym, pieczonymi talarkami z cukinii i szpinakiem na maśle czosnkowym
Niedziela, 22/01
Lasagne z sosem bolońskim, serem wegańskim i beszamelem
Niedziela, 22/01
Sznycle ze schabu zapiekane z musem serowo-szpinakowym, sos chrzanowy, kasza bulgur z zielonym groszkiem, surówka z czerwonej kapusta z jabłkiem i marchewką
Niedziela, 22/01
Rolowana pieczeń z serem w sosie śmietanowo-koperkowym z polentą kukurydzianą
Niedziela, 22/01
Tagliatelle ze śmietanowym Bolognese
Niedziela, 22/01
Szynka wieprzowa duszona w cebuli z tymiankiem w sosie własnym, puree ziemniaczane
Sobota, 21/01
Pieczeń rzymska w sosie z pieczonych warzyw z kaszą bulgur z natką oraz surówką z marchewki z chrzanem
Sobota, 21/01
Kotlety z buraka i fasoli z musem z kalafiora, z kaszą gryczaną i surówką z marchewki
Sobota, 21/01
Mus wieprzowy z fasolką szparagową z sosem szpinakowym, gnocchi oraz marchewką
Sobota, 21/01
Gulasz z kurczakiem i warzywami, kluski śląskie, surówka z marchwi i jabłka
Sobota, 21/01
Ryba w sosie śmietanowo-serowym z kolorowym ryżem, gotowanym brokułem i pestkami słonecznika
Sobota, 21/01
Gołąbki bez zawijania, w sosie pieczarkowym, podane z puree z kalafiora i surówką z kapusty pekińskiej z rzodkiewką i ogórkiem
Sobota, 21/01
Pulpety z fasoli i masła orzechowego w sosie paprykowym z talarkami ziemniaczanymi
Sobota, 21/01
Podudzie z kurczaka w śliwkowym sosie BBQ , kasza pęczak z natką pietruszki, surówka z selerem naciowym, marchewką i prażonymi pestkami dyni
Sobota, 21/01
Kotleciki rybne w sosie cytrynowo-pomarańczowym z talarkami ziemniaczanymi
Sobota, 21/01
Zraziki szpinakowe z farszem grzybowym z włoszczyzną, sos pieczeniowy z boczniakami, mix kasz
Piątek, 20/01
Ziołowe klopsiki rybne w sosie marchewkowo-porowym z kaparami, kasza orkiszowa, pomidor z czerwona cebulka w śmietanie szczypiorkowej
Piątek, 20/01
Wege mielone z brokuła w sosie serowo-ziołowym z ryżem i surówką z czerwonej kapusty z jabłkami i papryką
Piątek, 20/01
Kotleciki rybne z marchewką, ryż biały posypany marchewką, surówka z cukinii, marchewki, jabłka i ogórków kiszonych
Piątek, 20/01
Klopsy wieprzowe z serem i czarnuszką w chrzanowym sosie z dynią, puree ziemniaczane
Piątek, 20/01
Kurczak w sosie śmietanowo-musztardowym, kasza gryczana, sałatka szwedzka z marchewką
Piątek, 20/01
Morszczuk w ziołach w sosie cytrynowym, z zapiekanką z cukinii i zasmażaną kapustą kiszoną
Piątek, 20/01
Burger z szarpanym boczniakiem, serem wegańskim, sosem remoulade, warzywami
Piątek, 20/01
Burger z szarpana wieprzowiną bbq, czerwoną cebulą, warzywami, sałatą karbowaną i dipem musztardowym z bbq
Piątek, 20/01
Mus drobiowy z fasolką szparagową i marchewką podany z sosem ziołowym, gratin brokułowo-serowym
Piątek, 20/01
Filet z kurczaka na parze marynowany w jogurcie z ziołami, sos jogurtowo-ziołowy, zielony groszek, ryż żółto-czarny
Czwartek, 19/01
Kurczak w sosie śmietanowo-musztardowym ze szpinakiem, ryż brązowy z natką pietruszki, mizeria z sałatą i ogórkiem
Czwartek, 19/01
Makaron w sosie satay z kalafiorem, brukselką i groszkiem z posypką sezamową
Czwartek, 19/01
Gulasz wieprzowy po czesku z włoszczyzną, podany z kluskami oraz surówką z selera, jabłka i żurawiny
Czwartek, 19/01
Ryba w sosie szpinakowym z płatkami suszonego pomidora, kasza gryczana, surówka kopenhaska
Czwartek, 19/01
Schab w sosie śliwkowym, ziemniaki pieczone, surówka z kapusty pekińskiej
Czwartek, 19/01
Kotlet mielony w sosie własnym z orzechowym puree z pietruszki, z surówką z brokuła, papryki, cebuli i sera fety
Czwartek, 19/01
Gołąbki odwrotne z tofu, soczewicą czerwoną i kapustą białą w sosie pomidorowym oraz ziemniaczkami z wody z koperkiem
Czwartek, 19/01
Klopsiki z indyka w sosie pomarańczowym z natką pietruszki, ryż i lekko maślane warzywa z pary z sezamem
Czwartek, 19/01
Szynka wieprzowa z sosem kaparowym, puree ziemniaczanym z musztardą
Czwartek, 19/01
Makaron fusilli z papryką i marchewką z cukinią i oliwkami, gulasz wieprzowy z pomidorami i włoszczyzną
Środa, 18/01
Roladki wieprzowe z szynką i kiszonym ogórkiem w sosie śliwkowym, puree z warzyw korzeniowych, surówka z kiszonego buraka z marchewką i jabłkiem
Środa, 18/01
Ryba zapiekana w sosie paprykowo-bazyliowym, mizerią z cukinii i ziołową kaszą jęczmienną
Środa, 18/01
Kurczak po chińsku w sosie pomarańczowym, kasza orkiszowa z vermicelli, podane z gratin brokułowym
Środa, 18/01
Indyk pieczony z warzywami w sosie własnym, podany z kaszą jaglaną i czerwonymi buraczkami
Środa, 18/01
Eskalopki z fileta kurczaka zapiekane w sosie kaparowym z plastrami cytryny, puree z batata
Środa, 18/01
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym, komosa ryżowa, surówka z marchewki i jabłka
Środa, 18/01
Pulpety z serem greckim w sosie pomidorowym, z pieczonym bakłażanem i cukinią, mizeria z ogórka
Środa, 18/01
Gulasz węgierski z dodatkiem soczewicy, podany z kaszą gryczaną i domową sałatką szwedzką
Środa, 18/01
Sznycle wieprzowe w sosie pietruszkowo-oliwkowym na puree ziemniaczano-marchewkowym z prażoną cebulką, surówka po żydowsku
Środa, 18/01
🥪 Śniadanie
Pieczony naleśnik Dutch baby z jabłkami podane z sosem jogurtowo-porzeczkowym
Piątek, 27/01
Ryż na mleku zapiekany z orzechami podany z brzoskwiniami i sosem waniliowym
Piątek, 27/01
Pieczeń wieprzowa z ćwikłą i ogórkami z pieczywem bezglutenowym
Piątek, 27/01
Domowy smalec z cebulką, podany z pieczywem keto oraz ogórkami kiszonymi
Piątek, 27/01
Ziołowe tosty francuskie z musem bazyliowym z suszonym pomidorem w płatkach i szynką, papryka
Piątek, 27/01
Taco kukurydziane z tofu, czerwoną kapustą, marchewką, pomidorem cherry i sosem kolendrowo-cytrynowym
Piątek, 27/01
Frittata ziemniaczana z szynką, suszonymi pomidorami i rozmarynem z mozzarellą, dip bazyliowy
Piątek, 27/01
Delikatnie piernikowo-kakaowe serniczki, serwowane z musem waniliowym i cząstkami jabłka w sosie truskawkowym, wiórki gorzkiej czekolady
Piątek, 27/01
Naleśniki z warzywami ratatouille i serem, z sosem łagodnym i oliwkami
Piątek, 27/01
Bułka musli z szynką i serem, smarowidło chrzanowe
Czwartek, 26/01
Brokułowo-serowe gofry z jajkiem na twardo, delikatnie chrzanowym sosem z kaparami i koperkiem, mini sałatką z pomidorków, cebulki i rukoli
Czwartek, 26/01
Jajecznica z suszonym pomidorem z bułeczką kukurydzianą i ogórkiem konserwowym
Czwartek, 26/01
Frittata z ziemniakami, marchewką, szpinakiem i mozzarellą podana na roszponce z domowym ketchupem oraz sałatą ze śmietaną
Czwartek, 26/01
Szakszuka z ciecierzycą i placuszkami gryczanymi
Czwartek, 26/01
Jajecznica ze szpinakiem i papryką podana z pieczywem bezglutenowym, ogórkami konserwowymi i nasionami słonecznika
Czwartek, 26/01
Pikantny zielony omlet z sosem tzatziki i sałatką grecką
Czwartek, 26/01
Croissant z proteinowym twarożkiem czekoladowym z masłem orzechowym, sosem pomarańczowym z mango, wiórki białej czekolady i miętą
Czwartek, 26/01
Naleśniki z twarożkiem straciatella i melonem
Czwartek, 26/01
Brokułowo-serowe gofry z jajkiem na twardo, delikatnie chrzanowym sosem z kaparami i koperkiem, mini sałatką z pomidorów, cebulki i rukoli
Czwartek, 26/01
Pancakes piernikowe z żurawiną, twarożek cynamonowy straciatella, sos daktylowo-śliwkowy, kruszony arachid
Środa, 25/01
Jajecznica ze szczypiorkiem, suszonym pomidorem w płatkach i szynką, serwowana z rzodkiewką i zielonym ogórkiem, chleb orkiszowy
Środa, 25/01
Kremowa pasta warzywna z makrelą z chlebem słonecznikowym i kalarepą ze szczypiorkiem
Środa, 25/01
Drożdżowe paszteciki śniadaniowe z warzywami, podane z sosem 1000 wysp
Środa, 25/01
Serniczki kokosowe z sosem „Pina Colada”, sałatka jabłkowa z mango i ananasem, wiórki gorzkiej czekolady
Środa, 25/01
Gofry czekoladowe z twarożkiem waniliowym, dżemem wiśniowym i wiórkami gorzkiej czekolady
Środa, 25/01
Dyniowe placki z twarożkiem szczypiorkowym i sałatą z papryką i ogórkiem z sosem vinegret
Środa, 25/01
Pieczony omlet z bekonem, pieczarkami i cebulką, podany na sałacie karbowanej z ketchupem warzywnym, cząstki pomidora, bułka żytnia
Środa, 25/01
Pasta jajeczna z tuńczykiem ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym podana z chlebem gryczano-jaglanym oraz kalarepą
Środa, 25/01
Pancakes, twarożek cynamonowy straciatella, sos piernikowy, kruszony arachid
Środa, 25/01
Jajecznica ze szczypiorkiem, suszonym pomidorem w płatkach i szynką, serwowana z zielonym ogórkiem i chlebem orkiszowym
Środa, 25/01
Shakshuka z bakłażanem i czerwoną soczewicą
Wtorek, 24/01
Twarożek z siemieniem lnianym, koperkiem i ogórkiem, pomidorki koktajlowe i oliwki, chleb żytni
Wtorek, 24/01
Chałka z twarożkiem śliwkowo-cynamonowym i brzoskwinią
Wtorek, 24/01
Cynamonowy omlecik biszkoptowy z bananem w środku, polewą toffi i serkiem wiejskim
Wtorek, 24/01
Pasta z białej fasoli podana z plackami owsianymi i ogórkiem kiszonym
Wtorek, 24/01
Pulled pork w BBQ podany z sałatką ze świeżych warzyw i sosem duńskim na plackach ziemniaczano-marchewkowych
Wtorek, 24/01
Keto naleśniki z twarożkiem czekoladowym, sosem orzechowym i granolą
Wtorek, 24/01
Cytrynowe naleśniki na mące orkiszowej z proteinowym twarożkiem jagodowym, ananasem, kiwi, miętą i wiórkami białej czekolady
Wtorek, 24/01
Jajecznica ze szpinakiem, suszonym pomidorem i fetą posypana podprażonym słonecznikiem
Wtorek, 24/01
Twarożek z siemieniem lnianym, koperkiem i ogórkiem, pomidor i oliwki, chleb żytni
Wtorek, 24/01
Płatki kukurydziane z crunchem orzechowym na mleku proteinowym, konfitura z jagód
Poniedziałek, 23/01
Wegetariański smalczyk z fasoli z cebulką i chrupiącymi skwarkami z kaszy gryczanej, podany z ogórkiem kiszonym i grahamką
Poniedziałek, 23/01
Tarta śniadaniowa ze szpinakiem i pomidorkami z sosem marinara i ogórkiem konserwowym
Poniedziałek, 23/01
Panini z pastą marchewkową z dodatkiem fety i czarnuszki, kurczakiem w plastrach, kiełkami i ogórkiem
Poniedziałek, 23/01
Budyniowy omlet waniliowy podany z jabłkiem, powidłami śliwkowymi i kremowym sosem daktylowym, z listkiem mięty
Poniedziałek, 23/01
Jajka sadzone z polędwicą, salsa Pico de Gallo, pieczywo bezglutenowe
Poniedziałek, 23/01
Pasta z makreli z chlebem 100% ziarno i pomidorem z oliwkami
Poniedziałek, 23/01
Bułeczka kukurydziana z twarożkiem łososiowym z koperkiem, ogórek, sałata karbowana
Poniedziałek, 23/01
Jaglanka kokosowo-czekoladowa z musem pomarańczowym
Poniedziałek, 23/01
Płatki kukurydziane z crunchem orzechowym na napoju owsianym, konfitura z jagód
Poniedziałek, 23/01
Wegetariański smalczyk z fasoli z cebulką i chrupiącymi skwarkami z kaszy gryczanej, podany z ogórkiem kiszonym i chlebem wiejskim
Poniedziałek, 23/01
Serniczki malinowe, kruszony arachid, sos jogurtowo-daktylowy, dżem truskawkowy
Niedziela, 22/01
Pieczona wytrawna owsianka z bekonem, brokułami i serem, podana z sałatką szwedzką i sosem jogurtowo-ziołowym
Niedziela, 22/01
Gofry paprykowe z twarożkiem z suszonym pomidorem i salsą ogórkową z oliwkami
Niedziela, 22/01
Galantyna drobiowa z chlebkiem graham, domowym sosem Ajvar na sałacie podane z ogórkami kiszonymi
Niedziela, 22/01
Wytrawna tarta ze szpinakiem i serem feta podana na rukoli, dip czosnkowy
Niedziela, 22/01
Fritatta z cukinią i cebulą czerwoną, dip jogurtowo-czosnkowy, pomidory koktajlowe
Niedziela, 22/01
Keto gofry z pulled pork w BBQ i salsą ogórkową
Niedziela, 22/01
Tofucznica z cebulką i szpinakiem, chlebem żytnim, domowym ketchupem i patisonami
Niedziela, 22/01
Pasztet drobiowo-warzywny z sosem tatarskim, sałata karbowana, chleb kminkowy, ogórek kiszony z czerwoną cebulką
Niedziela, 22/01
Zapiekanki ze szpinakiem i serem z domowym ketchupem i ogórkiem konserwowym
Niedziela, 22/01
Pasta jajeczna z pieczarkami i żółtym serem, szczypiorek, chleb słonecznikowy
Sobota, 21/01
Śniadaniowe kotleciki warzywno-jajeczne z natką, podane z sosem tatarskim, pomidorkami i chlebem wiejskim
Sobota, 21/01
Ciabatta z plastrami tofu, marchewką z cebulką, sosem łagodnym i ogórkiem
Sobota, 21/01
Muffinki twarogowe z mango, wiórkami czekoladowymi, sosem jogurtowym podane z sałatką owocową, migdały w płatkach
Sobota, 21/01
Jajka sadzone podane z fasolką w sosie pomidorowym, pieczarkami i pieczywem bezglutenowym
Sobota, 21/01
Jajecznica maślana ze szczypiorkiem, tost z serem i szynką, czarna fasolka w sosie pomidorowym, plasterki rzodkiewki i ogórek gruntowy w marynacie curry
Sobota, 21/01
Pieczona owsianka korzenna z karmelizowanym jabłkiem i orzechami
Sobota, 21/01
Kiełbaski śniadaniowe z sałatką jarzynową, sosem musztardowym i pieczywem własnego wyrobu
Sobota, 21/01
Gofry szpinakowe z twarożkiem szczypiorkowym oraz pomidorami koktajlowymi
Sobota, 21/01
Quesadilla z jajecznicą, szynką, papryką i serem, podana na roszponce z sosem remoulade i warzywami
Sobota, 21/01
Jajko gotowane z kiełkami, czarnuszką, serkiem bazyliowym, chlebem gryczano-jaglanym
Sobota, 21/01
Bajgiel z szynką, sałatą karbowaną, ogórkiem miodowym i pomidorem, smarowidło rzodkiewkowo-szczypiorkowe
Piątek, 20/01
Orzechowa pasta z zielonego groszku i ciecierzycy, natka, granat, chleb żytni, papryka, kalarepa i marchewka
Piątek, 20/01
Drożdżówka z brzoskwinią i cynamonowym serkiem wiejskim
Piątek, 20/01
Śródziemnomorski bowl śniadaniowy z jajkiem gotowanym, komosą ryżową, natką pietruszki, pieczonym batatem w ziołach
Piątek, 20/01
Bezglutenowe muffinki bananowe z gorzką czekoladą, płatkami migdałów z sosem słony karmel
Piątek, 20/01
Wytrawne gofry podane z szynką i serem, sałatka ze świeżych warzyw z sosem czosnkowym
Piątek, 20/01
Naleśniki z farszem bolońskim, z sosem jogurtowo-ziołowym i pomidorkami koktajlowymi z bazylią
Piątek, 20/01
Pieczona owsianka truskawkowo-śmietankowa z sosem rabarbarowym i słoną kruszonką
Piątek, 20/01
Bananowe placuszki z serka wiejskiego z płatkami owsianymi i gorzką czekoladą, mus jogurtowo-wiśniowy z chia, owoce i mięta
Piątek, 20/01
Pasta z kurczaka curry posypana prażoną ciecierzycą podana z waflami ryżowymi oraz kalarepą z ogórkiem i koperkiem
Piątek, 20/01
Muffinki jajeczne z szynką, oliwkami i suszonym pomidorem, z pomidorkami cherry i kruszoną krajanką
Czwartek, 19/01
Pełnoziarniste grzanki z pulled pork BBQ z dodatkiem warzyw, sos 1000wysp light, marchewka i ogórek kiszony
Czwartek, 19/01
Quesadilla z farszem meksykańskim z sosem sweet-chilli i marchewką baby
Czwartek, 19/01
Omlet cesarski podany z sosem wiśniowym i jabłkami, migdały w płatkach
Czwartek, 19/01
Omlet z szynką, fetą, papryką i czarnuszką, szczypiorek i cieciorka
Czwartek, 19/01
Czekoladowy pudding chia z musem z marakui i drożdżówką własnego wypieku
Czwartek, 19/01
Pieczone racuchy z batata i ziemniaka z kolendrową kwaśną śmietaną, z granatem, świeżymi liśćmi szpinaku, prażone nerkowce, ogórek
Czwartek, 19/01
Jaja gotowane z sosem tatarskim, pieczywem keto i sałatą z papryką i oliwkami
Czwartek, 19/01
Pasta buraczana z białej fasoli posypane boczkiem z płatków ryżowym podane z bułeczką musli
Czwartek, 19/01
Pieczona owsianka sernikowo-jabłkowa z suszoną żurawiną i cynamonem, sos jogurtowo-piernikowy z odżywką białkową, wiórki gorzkiej czekolady i powidła porzeczkowe
Czwartek, 19/01
Tarta z szynką, cukinią i pomidorem z sosem meksykańskim i rzodkiewką
Czwartek, 19/01
Omlet jajeczny z szynką, oliwkami i suszonym pomidorem, z pomidorkami cherry i kruszoną krajanką
Czwartek, 19/01
Ciabatta cebulowa z szarpaną wieprzowiną BBQ z warzywami
Środa, 18/01
Czekoladowe naleśniki gryczano-orkiszowe z musem limonkowym, bezcukrową frużeliną brzoskwiniową, pomarańczą i miętą
Środa, 18/01
Hummus z oliwkami z bajglem i warzywami
Środa, 18/01
Serniczki piernikowe z rodzynkami podane z sosem truskawkowym oraz ananasem
Środa, 18/01
Naleśniki bezglutenowe z farszem bolońskim z sosem koktajlowym
Środa, 18/01
Pancakes jajeczne z ricottą, szynką i pieczarkami
Środa, 18/01
🍪 Pozostałe
Szpinakowe roladki z szynką i serem podane z sosem koperkowym oraz sałatką a’la grecką
Piątek, 27/01
Deser mango-marakuja z ananasem i żurawiną
Piątek, 27/01
Sałatka z kurczakiem, makaronem grandine, pomidorkami, ogórkiem, granatem, mozzarellą
Piątek, 27/01
Naleśniki z farszem warzywnym po prowansalsku i serem żółtym podane z sosem pomidorowym
Piątek, 27/01
Deser jogurtowy truskawkowo-bananowy
Piątek, 27/01
Zupa krem z kukurydzy z nachosami
Piątek, 27/01
Sałatka z kurczakiem, papryką, ogórkiem i słodko-pikantnym winegretem
Piątek, 27/01
Twarożek z boczkiem, szczypiorkiem i proziakami
Piątek, 27/01
Zupa krem szpinakowo-brokułowa z kuleczkami mięsnymi i płatkami migdałów
Piątek, 27/01
Spaghetti w kremowym sosie z papryki i ciecierzycy z brokułami i kurczakiem, natka
Piątek, 27/01
Kakaowy miętusek
Piątek, 27/01
Proteinowy ryż na słodko w formie zapiekanki z rodzynkami, miodem i twarogiem, posypany prażonymi płatkami migdałów i kokosa, serwowany z sosem truskawkowym i śliwkami
Piątek, 27/01
Kofta wieprzowo-drobiowa podana z sosem jogurtowo-miętowym oraz sałatką tabbouleh
Piątek, 27/01
Sernik bananowy z makiem i chipsem kokosowym
Piątek, 27/01
Shake rabarbarowy z gorzką czekoladą
Piątek, 27/01
Musztardowa pieczeń wieprzowa ze śliwkami, dip żurawinowo-chrzanowy, chleb żytni
Piątek, 27/01
Kotleciki jajeczno – warzywne w sosie pieczarkowym z kaparami i koperkiem, kasza orkiszowa z warzywami, surówką z pomidorów
Piątek, 27/01
Roladki schabowe z marchewką i fetą, sos maślano-cytrynowy z ziołami
Piątek, 27/01
Shake “Gruszka z czekoladą”
Piątek, 27/01
Duecik jabłkowo-śliwkowy na cieście marchewkowym
Piątek, 27/01
Pęczak z warzywami po meksykańsku serwowany z grillowanym w ziołach kurczakiem
Piątek, 27/01
Zupa krem z kalafiorowo-serowy z mixem prażonych nasion i szczypiorkiem
Piątek, 27/01
Pasztet z pieczonych warzyw z ćwikłą z chrzanem, roszponka, kalarepa z ogórkiem kiszonym, pumpernikiel
Piątek, 27/01
Wegetariańskie placki po węgiersku podane z kwaśną śmietanką i koperkiem
Piątek, 27/01
Lekko pikantny krem z kalafiora z koperkiem i pestkami dyni
Piątek, 27/01
Naleśniki pomidorowe z ziołami z serkiem bekonowym i prażoną cebulką
Czwartek, 26/01
Jogurt brzoskwiniowy z chia, granola crunchy, jabłka i gruszki w sosie mango z miętą
Czwartek, 26/01
Sałatka z szarpana wieprzowiną, czarną soczewicą, pomidorami, czerwoną cebulką, ogórkiem i sosem 1000 wysp
Czwartek, 26/01
Fasolka szparagowa po bretońsku z kiełbaską drobiową z pieczarkami i tostem ziołowo-czosnkowym
Czwartek, 26/01
Desernik brzoskwiniowy z musem jagodowym
Czwartek, 26/01
Risotto w sosie napoli z bakłażanem, papryką i posypką z sera feta
Czwartek, 26/01
Brokuł i kalafior zapiekany pod mozzarellą z sosem sriracha-mayo
Czwartek, 26/01
Tosty pszenne z szynką i serem podane z sałatą, ogórkami kiszonymi oraz delikatnym sosem 1000 wysp
Czwartek, 26/01
Serek „Pina Colada” podany z ciasteczkami cytrynowymi i krojonym ananasem, mięta
Czwartek, 26/01
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, pomidorami, cukinią i mozzarellą, sos śmietanowy
Czwartek, 26/01
Porzeczkowy jogurt z białą czekoladą i granolą
Czwartek, 26/01
Placki z papryką, salami i mozzarella z sosem czosnkowym
Czwartek, 26/01
Shake ,,banan-wiśnia-czekolada"
Czwartek, 26/01
Sałatka śledziowa z jajkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką, pod śmietanowo- majonezową pierzynką, podana z chlebem 100% ziarno
Czwartek, 26/01
Sałatka z pieczonym kurczakiem, fasolką szparagową w pesto, jajkiem na twardo, czerwoną cebulką, pomidorami, prażonym słonecznikiem i sosem a'la cezar
Czwartek, 26/01
Straciatella piernikowa brzoskwiniowo-dyniowa z czekoladą
Czwartek, 26/01
Zupa krem z dyni i batatów z nutą kolendry i imbiru, posypany prażonymi pestkami dyni, kolendrą i tartą mozzarellą
Czwartek, 26/01
Leczo z szynką, bakłażanem, cukinią i papryką podana z ryżem z kurkumą
Czwartek, 26/01
Chia kiwi z wiórkami ciemnej czekolady, orzechami laskowymi
Czwartek, 26/01
Długo duszone bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym, ziemniaczki z wody z koperkiem, maślana marchewka z groszkiem
Czwartek, 26/01
Makaron udon z kurczakiem w sosie z warzywami
Czwartek, 26/01
Shake czekoladowa śliwka w rumie z cynamonem
Czwartek, 26/01
Wegetariańskie klopsiki na sałacie z ogórkiem, czerwoną cebulą z kukurydzą
Środa, 25/01
Deser wiśniowe amaretto z bakaliami i wiórkami ciemnej czekolady
Środa, 25/01
Paprykarz z ryżem, sałata karbowana, ogórek kiszony, chleb orkiszowy
Środa, 25/01
Sałatka z gotowanym batatem, grillowaną cukinią, mozzarellą, soczewicą, pomidorkami, prażonymi pestkami dyni oraz dresingiem żurawinowym
Środa, 25/01
Placuszki brokułowo-kalafiorowe z marchewką w prażonych płatkach migdała, serwowane z domowym ketchupem
Środa, 25/01
Owsianka z jogurtem cytrynowym, frużeliną mango-marakuja z brzoskwinią oraz płatkami migdałów i miętą
Środa, 25/01
Tacos z meksykańskim farszem z soczewicą podane z papryką z cebulką
Środa, 25/01
Shake żurawinowy z białą czekoladą
Środa, 25/01
Sałatka a’la Waldorf z kurczakiem, jabłkiem, winogronem
Środa, 25/01
Shake porzeczkowo-bananowy z białą czekoladą
Środa, 25/01
Pieczeń z selera z suszonymi śliwkami podany z chlebkiem graham, musem morelowym oraz pomidorkami
Środa, 25/01
A'la tortilla z hummusem, kurczakiem i warzywami z sosem jogurtowo-ziołowym
Środa, 25/01
Przekładaniec kakaowo-makowy z jagodami i polewą czekoladową
Środa, 25/01
Krem paprykowo-pomidorowy podany z serem feta, ryżem i bazylią
Środa, 25/01
Sałatka ,,szefa” z kapustą pekińską, serem żółtym, szynką i papryką podana z kolorowym ryżem i sosem 1000 wysp
Środa, 25/01
Placuszki twarogowe z cukinią i marchewką, papryka, sos ziołowy
Środa, 25/01
Kremowy żurek z białą kiełbaską i jajkiem
Środa, 25/01
Chili con carne, podane z dwukolorowym ryżem, kolendrą i kiełkami
Środa, 25/01
Proteinowy budyń truskawkowy z mixem preparowanych kasz, orzechami, chipsami bananowymi i wiórkami białej czekolady
Środa, 25/01
Gnocchi z domowym pesto z rukoli z bekonem i słonecznikiem
Środa, 25/01
Czekoladowe ciasto z truskawkami, sosem jogurtowo-cynamonowym i wiórkami ciemnej czekolady
Środa, 25/01
Tosty francuskie z serem i chili podane z sosem BBQ oraz surówką ze świeżego pomidora
Środa, 25/01
Siekane kotleciki z kurczaka ze szpinakiem i papryką w sosie cukiniowo-marchewkowym, kasza bulgur z koperkiem i surówka
Środa, 25/01
Gulasz warzywny z buraczkami, grzybami i szynką wieprzową, kasza gryczana
Środa, 25/01
Pasta z tuńczyka, sałata karbowana, ogórek kiszony, chleb orkiszowy
Środa, 25/01
Sałatka z gotowanym batatem, fasolką szparagową, mozzarellą, soczewicą, pomidorem, prażonymi pestkami dyni oraz dresingiem żurawinowym
Środa, 25/01
Owsianka z jogurtem cytrynowym, frużeliną mango-marakuja z brzoskwinią oraz płatkami migdałów
Środa, 25/01
Domowa pizza drożdżowa z otrębami na spodzie warzywnym z mozzarellą szynką i pieczarkami, sos tysiąca wysp, rukola.
Wtorek, 24/01
Ciasto "Arbuz"
Wtorek, 24/01
Shake “Strawberry-Muffin”
Wtorek, 24/01
Pełnoziarniste spaghetti bolognese z bazylią i mozzarellą
Wtorek, 24/01
Zupa szczawiowa z jajkiem na twardo, szynką i szczypiorkiem
Wtorek, 24/01
Red velvet z musem truskawkowym i kremem mascarpone
Wtorek, 24/01
Wegetariańska sałatka cezar z tofu, pełnoziarnistymi grzankami, cebulą, ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i dipem czosnkowo-bazyliowym
Wtorek, 24/01
Hummus z masłem orzechowym, pieczywem chrupkim i warzywami
Wtorek, 24/01
Hot dog po meksykańsku z szarpaną wieprzowiną, serem, kolendrą, sosem pietruszkowym podany z salsą pomidorową
Wtorek, 24/01
Mus truskawkowo-wiśniowy na biszkopcie kokosowym
Wtorek, 24/01
Krem z pomidorów z ryżem i koperkiem
Wtorek, 24/01
Makaron bezglutenowy w szpinakowym sosie z pieczarkami i brokułem
Wtorek, 24/01
Krokiety ziemniaczane z farszem mięsno-warzywnym
Wtorek, 24/01
Tatar z marchewki z komosą ryżową
Wtorek, 24/01
Muffiny jajeczne z papryką, żółtym serem i szpinakiem, dip ogórkowy, marchew
Wtorek, 24/01
Quiche z cukinią, papryką i serem mozzarella, z sosem czosnkowym i sałatką z rukoli, z pomidorkami cherry, suszonymi pomidorami i oliwkami
Wtorek, 24/01
Sałatka z pieczonym kurczakiem w kurkumie, soczewicą, kalafiorem, pomidorami, ogórkiem, czerwoną cebulką i sosem jogurtowo-ziołowym
Wtorek, 24/01
Zupa krem z pomidorów z makaronem w pesto, mozzarellą i bazylią
Wtorek, 24/01
Sałatka z kurczakiem, serem, papryką, pomidorkami, różyczkami brokuła
Wtorek, 24/01
Twarożek pomarańczowy z chia, siemieniem lnianym, orzechami arachidowymi i sosem jagodowym
Wtorek, 24/01
Potrawka węgierska z łopatki wieprzowej z pieczarkami i papryką, serwowany z kaszą gryczaną i jęczmienną oraz surówką z buraczków
Wtorek, 24/01
Gołąbki leniwe z młodą kapustą, ryżem i koperkiem w sosie marchewkowo-pietruszkowym, ziemniaczki z wody
Wtorek, 24/01
Ciasto "Japonka"
Wtorek, 24/01
Wegetariańska sałatka cezar z tofu, pełnoziarnistymi grzankami, cebulą, ogórkiem, pomidorkem i dipem czosnkowo-bazyliowym
Wtorek, 24/01
Sałatka z ciecierzycą marynowaną w pesto z prażonym bekonem i ziołami