Przygotowaliśmy liste posiłków, które pojawiają się w menu od dostawcy Boski Box.
Aby zamówić posiłki od tego dostawcy wejdź na stronę: boskibox.pl.
🥘 Lunch
Żółte curry z warzywami i indykiem podane z kaszą bulgur i kolendrą
Poniedziałek, 27/03
Pieczone pałeczki w marynacie czosnkowo-ketchupowej podane z sosem BBQ z kaszą kuskus i surówką z kapustą pekińską
Poniedziałek, 27/03
Pasztet warzywny na sałacie z serkiem chrzanowym, pieczywem żytnim i sałatką z ogórkiem kiszonym, cebulą białą, marchewką i koperkiem
Piątek, 24/03
Zapiekanka z batatów z roślinnym mielonym, sosem beszamelowo-pomidorowym i sałatką z tuńczykiem
Piątek, 24/03
Polędwiczka wieprzowa w sosie balsamico z zapiekanką z batatów, kalafiorem oraz marchewką baby na parze
Piątek, 24/03
Klopsiki z tempehu w kremowym sosie z kaszą owsianą i jarmużem z brokułem
Czwartek, 23/03
Serowe tortellini w kremowym sosie brokułowym z surówką z pora, marchewki i jabłka
Czwartek, 23/03
Kotleciki mielone drobiowo - wieprzowe z włoszczyzną podane w ziołowym sosie z kaszą i surówką z pora, marchewki i jabłka
Czwartek, 23/03
Kotleciki mielone drobiowo - wieprzowe z włoszczyzną podane w ziołowym sosie z kopytkami i surówką z pora, marchewki i jabłka
Czwartek, 23/03
Aromatyczny dorsz podany na kremowym sosie szpinakowym z gnocchi z zielonym pesto i surówką z tartego buraka
Środa, 22/03
Aromatyczny dorsz podany na kremowym sosie szpinakowym z makaronem z ciecierzycy z zielonym pesto i surówką z tartego buraka
Środa, 22/03
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z brzoskwinią ryżem basmati i surówką z kapusty pekińskiej
Środa, 22/03
Chrupiące pałeczki z kurczaka w panko po koreańsku podane z ryżem basmati i sałatką z ogórkiem, mango i czarnym sezamem
Wtorek, 21/03
Ser paneer w Tikka Masala z komosą ryżową i fit sałatką colesław z surową marchewką i kolorową kapustą
Wtorek, 21/03
Chrupiąca ryba w panko po koreańsku podane z ryżem basmati i sałatką z ogórkiem, mango i czarnym sezamem
Wtorek, 21/03
Pieczeń rzymska z kaszą jęczmienną pęczak i surówką z selerem i rodzynkami
Wtorek, 21/03
Gulasz z warzywami i szynką wieprzową podany z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty
Poniedziałek, 20/03
Gulasz z warzywami podany z kaszą jęczmienną i surówką z białej kapusty
Poniedziałek, 20/03
Gulasz węgierski z pieczarkami, papryką,zielonym groszkiem i szynką podany z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty
Poniedziałek, 20/03
Pieczone tofu w marynacie podane w sosie orzechowo-orientalnym z brązoywm ryżem i tajską surówką z czerownej kapusty
Poniedziałek, 20/03
Gulasz węgierski z pieczarkami, papryką, zielonym groszkiem i szarpanym roślinnym qurczakiem podany z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty
Poniedziałek, 20/03
Pieczona pierś z kurczaka w sosie orzechowo-orientalnym z brązoywm ryżem i tajską surówką z czerownej kapusty
Poniedziałek, 20/03
Filet z piersi kurczaka w sosie miodowo-musztardowej z pieczonymi ziemniaczkami i fasolką szparagową z czosnkiem i sezamem
Piątek, 17/03
Pulpeciki sojowe z sosem miodowo-musztardowym z pieczonymi ziemniaczkami i fasolką szparagową z czosnkiem i sezamem
Piątek, 17/03
Filet z piersi kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z pieczonymi ziemniaczkami i fasolką szparagową z czosnkiem i sezamem
Piątek, 17/03
Polędwiczka w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z ziemniaczkami z koperkiem i surówką z selera z rodzynkami
Czwartek, 16/03
Pulpeciki z soczewicy, cieciorki i marchewki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z ziemniaczkami z koperkiem i surówką z selera z rodzynkami
Czwartek, 16/03
Kotleciki szpinakowe w sosie koperkowym z puree z grochu i salsą pomidorową
Czwartek, 16/03
Pulled pork hempeat w sosie BBQ z mieszanym ryżem i kolorowym colesławem
Środa, 15/03
Dorsz po japońsku podany z mieszanym ryżem (dzikim oraz parabolicznym)
Środa, 15/03
Hempeat pulled pork w sosie BBQ z mieszanym ryżem i kolorowym colesławem
Środa, 15/03
Ser paneer w 5 smakach z warzywami, kaszą bulgur i surówką z białej rzepy
Wtorek, 14/03
Morszczuk po chińsku z makaronem udon, dymką i sezamem
Wtorek, 14/03
Hawajskie szaszłyki z rybą, ananasem i warzywami, ziołową kaszą kuskus i sosem jogurtowo-szpiankowym
Poniedziałek, 13/03
Schab w kremowym sosie z suszonymi pomidorami z kopytkami i jarmużem z brokułem i kukurydzą
Poniedziałek, 13/03
Potrawka warzywna z klopsikami z tempehu podana z puree z białych warzyw i brokułem na parze
Poniedziałek, 13/03
Spaghetti Bolognese z roślinnym quraczakiem z mozzarellą i rukolą
Piątek, 10/03
Bogracz wołowy z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty
Piątek, 10/03
Pełnoziarniste świderki z sosem marinara z pieczoną cukinią, kulkami mozzarelli i surówką z białej rzepy
Piątek, 10/03
Spaghetti Bolognese z roślinnym quraczakiem z parmezanem i rukolą
Piątek, 10/03
Kotleciki ziemniaczane w sosie grzybowym z kaszą pęczak z pieczonym burakiem i sałatką z ogórków
Czwartek, 09/03
Pieczone podudzia z kurczaka w sosie BBQ z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach i i surówką colesław
Czwartek, 09/03
Roladka drobiowa z bazyliowym pesto z suszonymi pomidorami z bulgurem z soczewicą i sałatką z oliwkami
Czwartek, 09/03
Vege kotlecik w sosie grzybowym z ryżem brązowym i sałatką z ogórków
Czwartek, 09/03
Klopsiki podane na sosie cukiniowym z pieczonymi batatami i surówką ogórkowo-koperkową
Środa, 08/03
Ragout z sojowymi pulpecikami w ziołach podane z pełnoziarnistym makaronem farfalle i surówką cukiniową
Środa, 08/03
Pieczona ryba pod orzechową kruszonką podana na cukiniowym sosie z pieczonymi batatami i surówką koperkową
Środa, 08/03
Pieczony schab w sosie chrzanowym z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty z marchewką i ogórkiem
Wtorek, 07/03
Pieczony kotlecik z kaszy jaglanej w sosie chrzanowym z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty z marchewką i ogórkiem
Wtorek, 07/03
Pieczony kotlecik z kaszy jaglanej w sosie chrzanowym z ziemniaczkami z pieca i surówką z czerwonej kapusty z marchewką i ogórkiem
Wtorek, 07/03
Pieczony schab w sosie chrzanowym z ziemniaczkami z pieca i surówką z czerwonej kapusty z marchewką i ogórkiem
Wtorek, 07/03
Cappelli orkiszowe z brokułem podane w sosie pomidorowym z pieczonym bakłażanem i parmezanem
Wtorek, 07/03
Pałeczki z kurczaka w marynacie czosnkowo-ketchupowej podane z pieczonymi frytkami z selera i pietruszki oraz surówką z białej kapusty z ogórkami i pomidorami
Wtorek, 07/03
Pieczony kotlecik z kaszy jaglanej w sosie chrzanowym z ziemniaczkami z pieca i surówką z czerwonej kapusty z marchewką
Wtorek, 07/03
Pieczony schab w sosie chrzanowym z ziemniaczkami z pieca i surówką z czerwonej kapusty z marchewką
Wtorek, 07/03
Schab w sosie chrzanowym z kaszą jaglaną z warzywami i sałatką z ogórków z koperkiem
Poniedziałek, 06/03
Kurczak gyros z sosem ziołowo-czosnkowym z ryżem basmati i surówką z kapustą, papryką konserwową i zielonym ogórkiem
Poniedziałek, 06/03
Roślinny qurczak gyros z sosem ziołowo-czosnkowym z ryżem basmati i surówką z kapustą, papryką konserwową i zielonym ogórkiem
Poniedziałek, 06/03
Pieczeń warzywna w sosie myśliwskim z ziołową kaszą gryczaną z groszkiem i surówką z ogórków
Poniedziałek, 06/03
Pieczony mintaj z sosem ziołowo-czosnkowym z ryżem basmati i surówką z kapustą, papryką konserwową i zielonym ogórkiem
Poniedziałek, 06/03
Roladki schabowe nadziewane włoszczyzną w lekkim sosie warzywnym z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty z gruszką
Poniedziałek, 06/03
Roladka drobiowo-wieprzowa w sosie szpinakowym z kolorowym gnocchi i smażonymi pieczarkami
Piątek, 03/03
Pełnoziarniste spaghetti a'la carbonara z duszonym porem, szynką, pieczonymi pomidorkami i rukolą
Piątek, 03/03
Pełnoziarniste spaghetti a'la carbonara z duszonym porem, morszczukiem, pieczonymi pomidorkami i rukolą
Piątek, 03/03
Pełnoziarniste spaghetti a'la carbonara z duszonym porem, kulkami mozzarelli, pieczonymi pomidorkami i rukolą
Piątek, 03/03
Ser paneer w 5 smakach z warzywami i komosą ryżową
Piątek, 03/03
Pełnoziarniste spaghetti a'la carbonara z duszonym porem, dorszem, pieczonymi pomidorkami i rukolą
Piątek, 03/03
Roladka drobiowo-wieprzowa w sosie szpinakowym z kolorowym gnocchi i colesławem
Piątek, 03/03
Kotlecik mielony w delikatnym sosie śmietanowo-ziołowym z ziemniaczkami z koperkiem i klasyczną mizerią
Czwartek, 02/03
Kotlecik mielony w delikatnym sosie-ziołowym z ziemniaczkami z koperkiem i klasyczną mizerią BL
Czwartek, 02/03
Sojowe pulpeciki w sosie pomidorowo-koperkowym z puree z soczewicy i brukselką
Czwartek, 02/03
Kotlecik sojowy w delikatnym sosie śmietanowo-ziołowym z ziemniaczkami z koperkiem i klasyczną mizerią
Czwartek, 02/03
Dorsz w sosie cytrynowo-śmietanowym z makaronem penne, parmezanem i brokułem na parze
Środa, 01/03
Dorsz w kremowym sosie z suszonych pomidorów z makaronem bezgkutenowym, parmezanem i brokułem na parze
Środa, 01/03
Pulpecik z soczewicy w kremowym sosie z suszonych pomidorów z makaronem penne, parmezanem i brokułem na parze
Środa, 01/03
Rybne kotleciki szpinakowe w sosie majerankowym z puree kalafiorowo-pietruszkowym i surówką z marchewki z natką pietruszki
Wtorek, 28/02
Schab w sosie majerankowym z puree kalafiorowo-pietruszkowym i surówką z marchewki z natką pietruszki
Wtorek, 28/02
Schab w sosie majerankowym z puree kalafiorowo-pietruszkowym i surówką z marchewki z natką pietruszki BL BG
Wtorek, 28/02
Makaron pełnoziarnisty All'arrabiata z kulkami mozzarelli i pieczonymi pomidorkami
Wtorek, 28/02
Kotleciki szpinakowe w sosie majerankowym z puree kalafiorowo-pietruszkowym i surówką z marchewki z natką pietruszki
Wtorek, 28/02
Roślinne pulled pork w sosie słodko-pikantnym z orzeszkami, ryżem basmati i surówką z kapusty pekińskiej
Poniedziałek, 27/02
Kurczak w sosie słodko-pikantnym z orzeszkami, ryżem basmati i surówką z kapusty pekińskiej
Poniedziałek, 27/02
Dyniowe pulpeciki w sosie pomidorowym z puree z selera i buraczkami na ciepło
Poniedziałek, 27/02
Roślinny burger z ciecierzycy, soczewicy i marchewki z dipem koperkowo-czosnkowym, frytkami z batata i kalafiorem
Poniedziałek, 27/02
Pieczony seler w panierce z remuladą, purée z ziemniaków z prażoną cebulką i surówką z kapusty pekińskiej
Piątek, 24/02
Wege pieczeń w sosie musztardowym z puree z czerwonej soczewicy z brokułem w emulsji maślanej z czosnkiem i chili
Piątek, 24/02
Pieczony kurczak w panierce z remuladą, purée z ziemniaków z prażoną cebulką i surówką z kapusty pekińskiej
Piątek, 24/02
Pieczony kurczak w bezglutenowej panierce z remuladą, purée z ziemniaków i surówką z kapusty pekińskiej BL
Piątek, 24/02
Roladka rybna w sosie śmietanowo-brokułowym z kaszą perłową i surówką z marchewki z płatkami migdałów
Piątek, 24/02
Tofu w sosie teriyaki z warzywami i makaronem sojowym
Czwartek, 23/02
Pulpeciki wegetariańskie z suszonymi pomidorami w kremowym sosie z kaszą owsianą i sałatką z oliwkami i fetą
Czwartek, 23/02
Wołowina w sosie teriyaki z warzywami i makaronem sojowym
Czwartek, 23/02
Ryba w sosie teriyaki z warzywami i makaronem sojowym
Czwartek, 23/02
Pałeczki z kurczaka w panko z sosem BBQ z kaszą kuskus i i surówką pekińską
Czwartek, 23/02
Wege pulpeciki po burgundzku podae z kaszą bulgur i surówką z kapusty, pomidora i ogórka
Środa, 22/02
Tempeh po burgundzku podae z kaszą bulgur i surówką z kapusty, pomidora i ogórka
Środa, 22/02
Łosoś podany na duszonym szpinaku z cebulką i pieczarkami, pieczonymi ziemniakami i marchewką baby
Środa, 22/02
Pulpeciki drobiowo-wieprzowe z sosem arrabbiata, pełnoziarnistym makaronem i surówką z białej kapusty, pomidora i ogórka
Środa, 22/02
Wieprzowina po burgundzku podana z kaszą bulgur i surówką z kapusty, pomidora i ogórka
Środa, 22/02
Chili sin carne z roślinny mielonym z ryżem z kurkumą i sałatką z pomidorem, ogórkiem i awokado
Wtorek, 21/02
🥪 Śniadanie
Tosty na chlebie żytnim z pieczarkami i mozzarellą podane z sosem mary rose, pomidorem i ogórkiem
Poniedziałek, 27/03
Pasztet warzywny na sałacie z serkiem chrzanowym, pieczywem żytnim i sałatką z ogórkiem kiszonym, cebulą białą, marchewką i koperkiem
Piątek, 24/03
Różowy pudding chia na jogurcie posypany wiórkami białej czekolady z konfiturą wiśniową i orzechową granolą
Piątek, 24/03
Różowy pudding chia na jogurcie posypany wiórkami czekolady z konfiturą wiśniową i musli BG
Piątek, 24/03
Bajgiel z rukolą, jajkiem, łososiem wędzonym, sosem chrzanowym, kiełkami i pomidorkami
Czwartek, 23/03
Bezglutenowa bułeczka z rukolą, jajkiem, serem, sosem chrzanowym, kiełkami i pomidorkami
Czwartek, 23/03
Bajgiel z rukolą, szynką, serem, sosem jajeczno chrzanowym, kiełkami i pomidorkami
Czwartek, 23/03
Croissant z cynamonowym serkiem i konfiturą z borówek
Czwartek, 23/03
Placki twarogowe podane z nutellą z fasoli i musem z czerwonych owoców
Środa, 22/03
Placki twarogowe BL BG podane z nutellą z fasoli i musem z czerwonych owoców
Środa, 22/03
Pasztet jaglany z marchewką podany z mini bułeczką żytnią i sałatką z kalarepą, pomidorem, jabłkiem i cebulką perłową
Środa, 22/03
Jajka w sosie serowo-szczypiorkowym podane z chlebem żytnim na zakwasie i lekką sałatką z miętą
Wtorek, 21/03
Frittata na szpinaku z pieczarkami, papryką i ciecierzycą z salsą pomidorową z ogórkiem i pieczywem z nasionami słonecznika
Wtorek, 21/03
Jajka w sosie serowo-szczypiorkowym podane z bułeczką i lekką sałatką z miętą
Wtorek, 21/03
Owsianka piernikowa z prażonym jabłkiem
Wtorek, 21/03
Pomidorowa pasta z kurczaka z bułeczką rustico i słupkami ogórka konserwowego
Poniedziałek, 20/03
Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów z bułeczką grahamką i ogórkiem małosolnym
Poniedziałek, 20/03
Kakaowe gofry na mące owsianej z makiem podane z serkiem ricotta i konfiturą porzeczkową bez dodatku cukru
Poniedziałek, 20/03
Pomidorowa pasta z soczewicy z pieczywem i słupkami ogórka konserwowego
Poniedziałek, 20/03
Pomidorowa pasta z kurczaka z bułeczką bezglutenową i słupkami ogórka konserwowego
Poniedziałek, 20/03
Pomidorowa pasta z kurczaka z pieczywem i słupkami ogórka konserwowego
Poniedziałek, 20/03
Pomidorowa pasta z kurczaka z pieczywem i ogórka konserwowego
Poniedziałek, 20/03
Ryżanka z cynamonem, migdałami, żurawiną i prażonym jabłkiem
Piątek, 17/03
Ryżanka z cynamonem, migdałami, żurawiną i musem jabłko-gruszka
Piątek, 17/03
Pasta warzywna Htipiti podana z pitą i słupkami zielonego ogorka i selera naciowego
Czwartek, 16/03
Warzywny pasztet z soczewicy z mini bułeczką z pestkami i sałatką szwedzką
Czwartek, 16/03
Pasta warzywna Htipiti podana z bezglutenowym chlebkiem i słupkami zielonego ogorka i selera naciowego
Czwartek, 16/03
Serek wiejski z warzywami, otrębami, nasionami słonecznika i mini bułeczką razową
Środa, 15/03
Serek wiejski z warzywami, otrębami, nasionami słonecznika i mini bułeczką z dynią
Środa, 15/03
Serek wiejski bez laktozy z warzywami, nasionami słonecznika i mini bułeczką bezglutenową
Środa, 15/03
Pancakes z twarożkowym raffaello, musem truskawkowym i czekoladą
Wtorek, 14/03
Czekoladowe gofry z twarożkiem waniliowym i frużeliną porzeczkową
Poniedziałek, 13/03
Grzanka czosnkowa z ziołową pastą jajeczną i sałatką z kalarepą, pomidorem, jabłkiem i koperekiem
Poniedziałek, 13/03
Pasta twarożkowo łososiowa z nutą chrzanu posypana szczypiorkiem z marynowaną rzepą i bajglem
Piątek, 10/03
Francuskie tosty z serem i pieczarkami z sałatką warzywną i sosem pomidorowo-ziołowym
Piątek, 10/03
Kanapki z pieczywem żytnim z jajkiem, serem żółtym, ziołowym serkiem, pomidorkami daktylowymi , zielonym ogórkiem i kiełkami
Piątek, 10/03
Śniadaniowy bowl czekoladowo-orzechowy z kiwi, orzechami i płatkami kokosowymi
Piątek, 10/03
Tropikalna owsianka z miksem płatków i siemieniem lnianym podana z ananasem, mango i chipsami kokosowymi
Czwartek, 09/03
Tortilla z hummusem z musztardą, słupkami białej rzodkwi, ogórkiem, serem mozzarella
Czwartek, 09/03
Terrina z kurczaka z warzywami i czosnkiem niedżwiedzim z sosem remulada podane z chlebem żytnim na zakwasie i sałatką
Środa, 08/03
Wytrawne gofry z pastą jajeczną z pieczarkami i kolorową sałatką wielowarzywną
Środa, 08/03
Terrina twarogowa z warzywami i sosem żurawinowym podane z chlebem żytnim na zakwasie i sałatką
Środa, 08/03
Pasztet z selera z chlebem żytnim ze słonecznikiem i sałatką z warzywną z mozzarellą
Środa, 08/03
Pasta z makreli z jajkiem, kaparami, cebulą czerwoną z chlebem ze pestkami dyni i słupkami ogórka kiszonego
Wtorek, 07/03
Smalczyk z białej fasoli podany z pieczywkiem z pestkami dyni i słupkami ogórka kiszonego
Wtorek, 07/03
Pasta z batata i fasoli podana z pieczywkiem z pestkami dyni i słupkami ogórka kiszonego
Wtorek, 07/03
Gryczanka z sosem wiśniowym, twarozkiem i miksem orzechów
Wtorek, 07/03
Twarogowa pasta z oliwkami i suszonymi pomidorami podana z szynką, pieczywem na zakwasie i marynowaną rzepą
Wtorek, 07/03
Jajko sadzone na szpinaku z pieczarkami z pomidorkami daktylowymi i bułeczką z dynią
Poniedziałek, 06/03
Owisany chlebek bananowy z serkiem riccotta na słodko i konfiturą jagodową
Poniedziałek, 06/03
Owsiany chlebek bananowy z serkiem riccotta na słodko i konfiturą jagodową
Poniedziałek, 06/03
Jajko sadzone podane na duszonym szpinaku z marynowanymi pieczarkami, pomidorkami i bajglem
Poniedziałek, 06/03
Pancakes z twarożkiem waniliowym z sosem agrestowym i czekoladą
Piątek, 03/03
Jajka z sosem tatarskim, sałatką z kalarepą i pieczywo z nasionami słonecznika
Piątek, 03/03
Pizza na chlebie żytnim z serem, brokułem i papryką z pikantnym sosem meksykańskim
Piątek, 03/03
Jajka z sosem tatarskim, sałatką i pieczywem z nasionami słonecznika
Piątek, 03/03
Drożdżowa chałka z serkiem z otrębami, siemieniem i musem z moreli
Czwartek, 02/03
Pasta jajeczna ze szpinakowym pesto, bułeczką bezglutenową i warzywami
Czwartek, 02/03
Sałatka śniadaniowa z brokułem, serem ricotta, pomidorkami, fasolą czerwoną, sosem ranczerskim i pieczywkiem
Czwartek, 02/03
Pasta jajeczna ze szpinakowym pesto, pieczywem ze słonecznikiem i warzywami
Czwartek, 02/03
Drożdżowa chałka z serkiem z otrębami, siemieniem i sosem wiśniowym
Czwartek, 02/03
Drobiowo-wieprzowy pasztet podany na sałacie z sosem żurawinowo-chrzanowym z pieczywem żytnim na zakwasie i sałatką z ogórków
Środa, 01/03
Pasztet z cukinii i cieciorki podany na sałacie z sosem żurawinowo-chrzanowym z pieczywem BG i sałatką z ogórków
Środa, 01/03
Pieczony omlet na mące owsianej ze śliwkami i cynamonem podany z serkiem wiejski
Środa, 01/03
Pasztet z cukinii i cieciorki podany na sałacie z sosem żurawinowo-chrzanowym z pieczywem żytnim na zakwasie i sałatką z ogórków
Środa, 01/03
Czekoladowa owsianka z twarogiem i coulis truskawkowym
Wtorek, 28/02
Czekoladowa owsianka z twarogiem bez glutenu i laktozy z coulis truskawkowym
Wtorek, 28/02
Pomidorowa pasta z kurczaka z bułeczką i słupkami papryki oraz kiszonego ogórka
Wtorek, 28/02
Wege paprykarz z chlebem ze słonecznikiem i ogórkiem kiszonym
Wtorek, 28/02
Serek wiejski z kukurydzą, groszkiem, rzodkiewką, otrębami, nasionami słonecznika z pieczywem żytnim na zakwasie
Poniedziałek, 27/02
Serek wiejski z papryką, rzodkiewką, nasionami słonecznika i bułeczką bezglutenową
Poniedziałek, 27/02
Jajka marynowane podane z pastą twarogową z awokado, świeżym szpinakiem i chlebem z nasionami słonecznika
Poniedziałek, 27/02
Kokosowa ryżanka na brązowym ryżu z mango, miętą i płatkami migdałów
Poniedziałek, 27/02
Jajko na twardo podane ze szpinakiem, buraczaną pastą z cieciorki, pomidorkami oraz chlebem żytnim na zakwasie
Piątek, 24/02
Jajko na twardo podane ze szpinakiem, buraczaną pastą z cieciorki, pomidorkami oraz chlebem bezglutenowym
Piątek, 24/02
Waniliowa owsianko-ryżanka z migdałami i musem mango-marakuja
Piątek, 24/02
Pieczona owsianka z chałwą i truskawkami podana z jogurtem greckim
Czwartek, 23/02
Jajko sadzone z duszonymi pieczarkami, ciecierzycą w pomidorach z pieczywem żytnim
Czwartek, 23/02
Pieczona bezglutenowa owsianka z chałwą i truskawkami podana z jogurtem greckim bez laktozy
Czwartek, 23/02
Schab pieczony z sosem tatarskim z chlebem ze słonecznikiem i kalarepą z rzodkiewką
Czwartek, 23/02
Serek wiejski z czarnuszką, pomidorową bruschetta i pieczywem z dynią
Środa, 22/02
Owsianka bounty z musem malinowym i twarogiem
Środa, 22/02
Serek wiejski bez laktozy z czarnuszką, pomidorową bruschetta i pieczywem BL
Środa, 22/02
Chałka drożdżowa z serkiem wiejskim z miodem i płatkami owsianymi z konfiturą jagodową
Środa, 22/02
Smoothie bowl bananowo-jaglany z czekoladową granolą i musem owocowym
Wtorek, 21/02
Smoothie bowl bananowo-jaglany z bezglutenowym musli i musem owocowym
Wtorek, 21/02
Pizza na chlebie żytnim z salami, czerwoną papryką i cebulką podana z rukolą i jogurtowym sosem z czosnkiem i oregano
Poniedziałek, 20/02
Pizza na chlebie żytnim z tuńczykiem, czerwoną papryką i cebulką podana z rukolą i jogurtowym sosem z czosnkiem i oregano
Poniedziałek, 20/02
Kakaowe gofry z serkiem wiejskim z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i sosem wiśniowym
Poniedziałek, 20/02
Pizza na chlebie żytnim z serem, czerwoną papryką i brokułem podana z rukolą i jogurtowym sosem z czosnkiem i oregano
Poniedziałek, 20/02
Budyniowa jaglanka kokosowo-migdałowa z sosem wiśniowym
Piątek, 17/02
Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkiem i warzywami podana z bułeczką rustico i kiełkami
Piątek, 17/02
Jajko na twardo z sosem serowo-szczypiorkowym z chlebem z dynią i sałatką warzywną
Piątek, 17/02
Pasta jajeczna z curry podana z pieczywem żytnim i sałatką warzywną
Piątek, 17/02
Pasztet drobiowo-wieprzowy podany na sałacie z sosem żurawinowo-chrzanowym z pieczywem żytnim na zakwasie i sałatką
Czwartek, 16/02
Owsianka z prażonym jabłkiem, migdałami i siemieniem lnianym
Czwartek, 16/02
Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów z pieczywem żytnim na zakwasie, kolorową papryką i kiszonym ogórkiem
Czwartek, 16/02
Pieczony omlet z owocami podany z serkiem z ricoty i jagodowym sosem
Środa, 15/02
Twarożek z pesto, kiełkami buraka, pieczywem z pestkami dyni i sałatką z kalarepy i ogórka z czarnuszką
Środa, 15/02
Kakaowe ciasto z cukinii z serkiem wiejskim z płatkami owianymi, masłem orzechowym z konfiturą z porzeczki
Środa, 15/02
🍪 Pozostałe
Ryżowy pudding z czekoladą i musem malinowym
Poniedziałek, 27/03
Makaron tagiatelle podany z czerwonym pesto, warzywami, wędzonym łososiem i orzeszkami
Poniedziałek, 27/03
Sałatka a la gyros z indykiem, warzywami, tortillą pełnoziarnistą i sosem jogurtowym
Poniedziałek, 27/03
Ciasto marmurek
Poniedziałek, 27/03
Żółte curry z warzywami i polędwiczką wieprzową podane z kaszą bulgur i kolendrą
Poniedziałek, 27/03
Makaron tagiatelle podany z czerwonym pesto, warzywami, kulkami mozzarelli i orzeszkami
Poniedziałek, 27/03
Risotto meksykańskie z roślinnym qurczakiem, parmezanem, ogórkiem i pestkami dyni
Piątek, 24/03
Czekoladowy budyń gryczany z truskawkowym musem bez dodatku cukru
Piątek, 24/03
Zupa brukselkowa z nasionami
Piątek, 24/03
Tortilla z roślinnym pulled pork Hempeat, warzywami i sosem jogurtowym
Piątek, 24/03
Chlebek bananowy z polewą i kruszonymi orzeszkami
Piątek, 24/03
Zupa Pho z wędzonym tofu, makaronem ryżowym i kiełkami fasoli mung
Piątek, 24/03
Bezglutenowa tortilla z roślinnym pulled pork Hempeat, warzywami i sosem jogurtowym BL
Piątek, 24/03
Zupa Pho z jajkiem, makaronem ryżowym i kiełkami fasoli mung
Piątek, 24/03
Polędwiczka wieprzowa w sosie balsamico z zapiekanką z batatów, kalafiorem oraz marchewką baby na parze
Piątek, 24/03
Pulpeciki z cukinii z dipem szczypiorkowym i mini sałatką
Czwartek, 23/03
Tagine z cieciorką, suszonymi morelami, serem paneer i kaszą kuskus
Czwartek, 23/03
Kokosowa tapioka z musem truskawkowym, ananasem i płatkami kokosowymi
Czwartek, 23/03
Pasta twarogowa z awokado, pitą i salsą kukurydzianą
Czwartek, 23/03
Tagine z cieciorką, suszonymi morelami, kurczakiem i komosą ryżową
Czwartek, 23/03
Pasta twarogowa z awokado, pieczywkiem BG i salsą kukurydzianą
Czwartek, 23/03
Koktajl bananowo-jabłkowy z płatkami gryczanymi na maślance
Czwartek, 23/03
Kotleciki mielone drobiowo - wieprzowe z włoszczyzną podane w ziołowym sosie z kopytkami i surówką z pora, marchewki i jabłka
Czwartek, 23/03
Pierogi ruskie podane na sosie koperkowym i sałatka szwedzką
Środa, 22/03
Jaglany budyń waniliowy podany z prażonymi jabłkami i gruszkami w cynamonie
Środa, 22/03
Krem z batata z groszkiem ptysiowym
Środa, 22/03
Krem z batata z miksem pestek
Środa, 22/03
Pierogi z mięsem podane na sosie z koperkiem i sałatka szwedzką
Środa, 22/03
Krem z batata z wędzonym twarogiem
Środa, 22/03
Aromatyczny dorsz podany na kremowym sosie szpinakowym z gnocchi z zielonym pesto i surówką z tartego buraka
Środa, 22/03
Tarta z porem, pieczarkami i mini sałatką z balsamico
Wtorek, 21/03
Truskawkowy fit deserek z granolą i czekoladą
Wtorek, 21/03
Sałatka ziemniaczana z zieloną fasolką szparagową, kaparami, pomidorkami i sosem musztardowym
Wtorek, 21/03
Tortilla wieloziarnista z nuggetsami z ciecierzycy, kolorowymi warzywami i sosem jogurtowym
Wtorek, 21/03
Deserek cytrynowo-malinowy z płatkami, orzechami i migdałami
Wtorek, 21/03
Koktajl jagodowy na maślance
Wtorek, 21/03
Bezglutenowa tarta z porem, pieczarkami i mini sałatką z balsamico
Wtorek, 21/03
Pasta z żółtego groszku z dodatkiem kurkumy podana z słupkami marchewki
Wtorek, 21/03
Pieczone bataty z zielonym pesto, twarogiem wędzonym i granatem
Wtorek, 21/03
Kurczak po koreańsku podane z ryżem basmati i sałatką z ogórkiem, mango i czarnym sezamem
Wtorek, 21/03
Grecka sałatka makaronowa z pieczoną cukinią, fetą i ziołowym winegret
Poniedziałek, 20/03
Pomarańczoewe smoothie z bananem i truskawkami
Poniedziałek, 20/03
Grecka sałatka makaronowa z pieczoną cukinią, fetą i sosem jogurtowym
Poniedziałek, 20/03
Pomarańczowe smoothie z bananem i truskawkami
Poniedziałek, 20/03
Zupa krupnik z kaszą jaglaną i ziemniakami
Poniedziałek, 20/03
Kaszotto z pęczakiem oraz warzywami w pomidorach podany z serem bałkańskim
Poniedziałek, 20/03
Sałatka fit BLT z prażoną szynką, jajkiem, pomidorem, ogórkiem, grzankami pełnoziarnistymi i sosem czosnkowym
Poniedziałek, 20/03
Pasta wielowarzywna z cukinii, bakłażana, cieciorki podana z pieczywem z dynią i słupkami selera naciowego
Poniedziałek, 20/03
Grecka sałatka makaronowa z pieczoną cukinią, fetą i sosoem jogurtowym
Poniedziałek, 20/03
Burger z dorsza z surówką colesław z mini bułeczką grahamką z sezamem i fit sosem BBQ
Piątek, 17/03
Krem marchewkowy z koperkiem i groszkiem ptysiowym
Piątek, 17/03
Fish burger z surówką Colesław z mini bułeczką grahamką z sezamem i sosem BBQ
Piątek, 17/03
Burger z kaszy jaglanej z surówką Colesław z mini bułeczką grahamką z sezamem i fit sosem BBQ
Piątek, 17/03
Heampeat chili sin carne z pełnoziarnistą tortillą
Piątek, 17/03
Burger z kaszy jaglanej z surówką Colesław z mini bułeczką bez glutenu i sosem BBQ
Piątek, 17/03
Bezglutenowe ciasto ze śliwkami
Piątek, 17/03
Krem marchewkowy z koperkiem i grzankami bezglutenowymi
Piątek, 17/03
Bulgur z mięsem mielonym, bakłażanem w pomidorowym sosie podany z natką pietruszki i jogurtem z pastą tahini
Czwartek, 16/03
Gnocchi z kremem czekoladowo-orzechowym podane z sałatką owocową i sosem jogurtowo-waniliowym
Czwartek, 16/03
Jogurtowa Panna Cotta bez dodatku cukru z musem malinowym i płatkami migdałów
Czwartek, 16/03
Bulgur z roślinym mielonym, bakłażanem w sosie pomidorowym podany z natka pietruszki i jogurtem z pastą tahini
Czwartek, 16/03
Sałatka z buraczanymi talarkami, orzechami włoskimi, wędzonym łososiem, czarną soczewicą i malinowym dressingiem
Czwartek, 16/03
Kaszotto z jarmużem, cukinią, jajkiem, pestkami dyni i sosem musztardowym
Czwartek, 16/03
Zupa prowansalska z pełnoziarnistymi grzankami
Czwartek, 16/03
Kasza jaglana z mięsem mielonym, bakłażanem w sosie pomidorowym podana z jogurtem z pastą tahini
Czwartek, 16/03
Kolorowa sałatka owocowa z jogurtem bez laktozy
Czwartek, 16/03
Sałatka z buraczanymi talarkami, orzechami włoskimi, czarną soczewicą i malinowym dressingiem
Czwartek, 16/03
Zapiekanka makaronowa z ciecierzycą, pomidorkami, brokułami i serem mozzarella podana z pomidorowym beszamelem
Środa, 15/03
Zupa z dynią, soczewicą i mlekiem kokosowym
Środa, 15/03
Fit deser - jogurt biszkopotowy z sosem malinowym
Środa, 15/03
Warzywny placek z sosem czosnkowym z oregano
Środa, 15/03
Fit deser - jogurt biszkoptowy z sosem malinowym
Środa, 15/03
Bezglutenowa zapiekanka makaronowa z ciecierzycą, pomidorkami, brokułami i serem mozzarella podana z pomidorowym beszamelem
Środa, 15/03
Jogurt grecki bez laktozy z wiśniowym sosem i migdałami w płatach z wiórkami
Środa, 15/03
Dal z soczewicy ze świeżą kolendrą i tortillą
Wtorek, 14/03
Mango lassi
Wtorek, 14/03
Sałatka z mixem sałat, serem pleśniowym, winogronami, pomidorkami, orzechami włoskimi i dressingiem jogurtowym
Wtorek, 14/03
Zupa pomidorowa z makaronem sojowym i bazylią
Wtorek, 14/03
Kaszotto chakalaka z serem bałkańskim
Poniedziałek, 13/03
Zupa z brokułów z prażonymi migdałami
Poniedziałek, 13/03
Sałatka z serem pleśniowym, sałatą lodową, pomidorkami, grzankami i sosem miodowo-musztardowym
Poniedziałek, 13/03
Sernik Pina Colada na herbatniku
Poniedziałek, 13/03
Hawajskie szaszłyki z kurczakiem, ananasem i warzywami, ziołową kaszą kuskus i sosem jogurtowo-szpinakowym
Poniedziałek, 13/03
Batonik owsiany z orzechami, żurawiną i czekoladą
Poniedziałek, 13/03
Zupa brokułowa z pieczarkami
Poniedziałek, 13/03
Miska rozmaitości z batatami, fasolą edamame i sosem sezamowo-musztardowym
Poniedziałek, 13/03
Koktajl owoce leśne na kefirze z płatkami gryczanymi
Poniedziałek, 13/03
Kluski śląskie w sosie cebulowym z mini sałatką z kiszonym ogórkiem, pomidorkami i marynowanymi pieczarkami
Poniedziałek, 13/03
Sałatka z warzywnymi pulpecikami z kaszy jaglnej podane z sosem curry i tortillą pełnoziarnistą
Piątek, 10/03
Ciasto czekoladowe z malinami
Piątek, 10/03
Tradycyjna zupa ogórkowa z ziemniaczkami
Piątek, 10/03
Kolorowe gnocchi z zielonym pesto, pieczonym indykiem i parmezanem
Piątek, 10/03
Deserek cytrynowo-malinowy z granolą i wiórkami
Piątek, 10/03
Bogracz wołowy z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty
Piątek, 10/03
Sałatka z warzywnymi pulpecikami z marchewki i kaszy jaglnej podane z sosem curry i tortillą pełnoziarnistą
Piątek, 10/03
Ciasto czekoladowe z owocami
Piątek, 10/03
Kaszotto chakalaka z serem feta
Piątek, 10/03
Pasta z cieciorki z dynią i nutą curry podany z pumperniklem i słupkami warzyw
Piątek, 10/03
Chili sin carne z roślinnym mielonym i kukurydzianymi tacos
Czwartek, 09/03
Pieczone warzywa korzeniowe z dipem miodowo-musztardowym i czarnym sezamem