Przygotowaliśmy liste posiłków, które pojawiają się w menu od dostawcy ZDROWA SZAMA.
Aby zamówić posiłki od tego dostawcy wejdź na stronę: zdrowaszama.com.
🥘 Lunch
Tabbouleh z komosą ryżową, szparagami, ciecierzycą i suszonymi pomidorami
Niedziela, 26/03
Wiosenny makaron Primavera z jajkiem sadzonym oprószony sezamem
Sobota, 25/03
Tofu w 5 smakach z kaszą pęczak i gotowanym brokułem
Piątek, 24/03
Tempeh i pak choi po azjatycku
Środa, 22/03
Pulpeciki z indyka z cukinią i ziemniaki z koperkiem z surówką z czerwonej kapusty z chrzanem
Wtorek, 21/03
Keto karkówka zapiekana z warzywami w sosie majonezowym
Wtorek, 21/03
Kurczak kung pao z czerwonym ryżem i surówką z białej kapusty
Poniedziałek, 20/03
Buraczane kotleciki z puree marchewkowo-batatowym z surówką z kapusty pekińskiej
Poniedziałek, 20/03
Gulasz azjatycki z cieciorki i szpinaku
Poniedziałek, 20/03
Klopsiki w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami
Niedziela, 19/03
Szaszłyki z kurczaka, cukinii, papryki czerwonej, cebuli, puree z marchewki z koperkiem
Niedziela, 19/03
Indyk w sosie winno cebulowym z kaszą gryczaną z surówką selera i pora
Niedziela, 19/03
Pulpeciki drobiowe z natką pietruszki z makaronem spaghetti
Sobota, 18/03
Potrawka z tofu, białej fasoli, marchewki, bakłażana z dodatkiem daktyli z pietruszkową kaszą pęczak
Piątek, 17/03
Roladka wieprzowo-drobiowa z zielonym farszem na warzywnej kaszy gryczanej z surówką Colesław bez laktozy
Piątek, 17/03
Tagiatelle z tuńczykiem, papryką i szpinakiem
Piątek, 17/03
Gulasz z indyka z suszonymi śliwkami oraz grzybami, kaszą niepaloną i szparagową fasolką
Czwartek, 16/03
Pieczony schab z kaszą jaglaną z warzywami z sosem majerankowym
Czwartek, 16/03
Schabowy zapiekany w bekonie z puree ziemniaczanym i surówką Colesław
Czwartek, 16/03
Pstrąg w sosie porowym z pomidorową kaszą i groszkiem
Środa, 15/03
Makaron arabbiata z mozzarellą oprószony szczypiorkiem
Wtorek, 14/03
Tofu w marynacie pomidorowej w sosie dyniowo-marchewkowym na mleczku kokosowym z natką, komosa ryżowa i sałatka z rukoli
Wtorek, 14/03
Kurczak w marynacie pomidorowej w sosie dyniowo-marchewkowym na mleczku kokosowym
Wtorek, 14/03
Pierogi z truskawkami z słodką śmietanką
Wtorek, 14/03
Roladki wieprzowe z ogórkiem i boczkiem z komosą ryżową i surówką z marchewki
Poniedziałek, 13/03
Gyros z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej
Niedziela, 12/03
Indyk w sosie chimichurri z kaszą jaglaną i fasolką szparagową
Sobota, 11/03
Karkówka po kaszubsku w sosie jasnym z pieczarkami
Piątek, 10/03
Dorsz z koperkiem, sokiem z cytryny i czosnkiem z ziemniakami w mundurkach i kapustą kiszoną
Środa, 08/03
Bifteki z jogurtowym sosem i pieczonym ziemniakiem w ziołach
Wtorek, 07/03
Pulpeciki koperkowe z brokułem i pieczarkami z kaszą gryczaną białą
Wtorek, 07/03
Roladki drobiowe faszerowane papryką w sosie porowo-śmietanowym z fasolką szparagową w sezamie
Poniedziałek, 06/03
Kurczak w sosie chrzanowym z ziołową kaszą bulgur i surówką z kapusty
Poniedziałek, 06/03
Kotlety z marchwi i białej fasoli podawane z pieczonym ziemniakiem z serem feta i granatem
Poniedziałek, 06/03
Strogonow drobiowy z kaszą gryczaną i zieloną pietruszką
Poniedziałek, 06/03
Kotlet z piersi kurczaka w panierce z otrębów z surówką z młodej kapusty
Niedziela, 05/03
Kurczak w kremowym sosie z pieczonej papryki i ciecierzycy z brokułami
Niedziela, 05/03
Śródziemnomorskie kotlety mielone z suszonymi pomidorami i oliwkami
Niedziela, 05/03
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala
Sobota, 04/03
Pierogi z truskawkami z jogurtem naturalnym
Piątek, 03/03
Makaron z warzywami po azjatycku
Piątek, 03/03
Pieczony dorsz pod zieloną kruszonką
Piątek, 03/03
Pieczeń rzymska z sosem z wędzonej śliwki z kaszą bulgur i kapustą czerwoną na krótko
Czwartek, 02/03
Potrawka chińska z dodatkiem mango z makaronem chow mein
Środa, 01/03
Makaron z brokułem, serem pleśniowym i kiełkami rzodkiewki oprószony pistacjami
Środa, 01/03
Karkówka w sosie śmietanowym z boczniakami i kapustą kiszoną z kuminem
Środa, 01/03
Lasagne z soczewicą, cukinią i bakłażanem z sosem pomidorowo-bazyliowym
Środa, 01/03
Sznycel wiedeński z cytryną i jajkiem sadzonym z surówką z kiszonej kapusty i opiekanymi ziemniakami
Wtorek, 28/02
Grillowana karkówka z warzywami po włosku
Wtorek, 28/02
Kremowe tofu tikka masala z ryżem brązowym
Wtorek, 28/02
Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami i brokułem
Poniedziałek, 27/02
Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami i brokułem z ryżem brązowym
Poniedziałek, 27/02
Warzywna potrawka z cukinią i kiełbaskami sojowymi
Poniedziałek, 27/02
Makaron w sosie paprykowo-rozmarynowy z ciecierzycą
Niedziela, 26/02
Pstrąg w migdałach z pieczonymi chipsami z jarmużu i puree z pietruszki
Niedziela, 26/02
Karkówka tikka masala z ryżem brązowym
Niedziela, 26/02
Wege kaszotto ze szparagami, suszonymi pomidorami, wędzonym tofu i cukinią
Sobota, 25/02
Ketogeniczny kotlet schabowy z puree z kalafiora z mizerią
Sobota, 25/02
Tagliatelle verdi pesto rosso z tempehem, oliwkami i cukinią
Piątek, 24/02
Pstrąg w migdałach z pieczonymi chipsami z jarmużu
Piątek, 24/02
Orientalna potrawka z kurczakiem i komosą ryżową
Piątek, 24/02
Makaron z kurczakiem i szpinakiem z ziarnami słonecznika
Piątek, 24/02
Wieprzowina w 5 smakach z ryżem brązowym i kolorowymi paprykami
Piątek, 24/02
Gulasz hiszpański z ananasem z kaszą bulgur
Czwartek, 23/02
Tagliatelle w sosie z parmezanu podane ze szpinakiem w pomidorach, smażone pieczarkami w glazurze balsamicznej, orzechy włoskie
Czwartek, 23/02
Bitki ze schabu z pesto i granatem podane z grillowanym bakłażanem
Czwartek, 23/02
Pulpety z miruny z marchewką w sosie musztardowym, czerwony ryż z natką i surówka z marchewki i selera korzeniowego
Czwartek, 23/02
Roladki drobiowe z fetą i oliwkami z kaszą gryczaną
Środa, 22/02
Pulpeciki rybne w sosie curry z ryżem parabolicznym i bukietem warzyw na parze
Środa, 22/02
Warzywa w sosie teriyaki z pędami bambusa, jackfruitem i makaronem ryżowym
Środa, 22/02
Kurczak Saltimbocca z palonym masłem
Środa, 22/02
Kurczak w sosie balsamicznym z żurawiną, puree ziemniaczano-chrzanowym z brokułem
Wtorek, 21/02
Kluseczki gnocchi w sosie grzybowym z parmezanem i natką pietruszki
Wtorek, 21/02
Wieprzowina gong boa na makaronie konjac
Wtorek, 21/02
Kotlety mielone z komosą ryżową i mizerią z ogórka
Poniedziałek, 20/02
Keto mielone na patyku z pieczonym kalafiorem i kapustą
Poniedziałek, 20/02
Kurczak duszony z papryką, cukinią, cebulą i marchwią z batatami
Poniedziałek, 20/02
Kotlety sojowe na marchewkowym puree z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej
Poniedziałek, 20/02
Spaghetti bolognese oprószone parmezanem
Poniedziałek, 20/02
Bitki ze schabu z pesto i granatem podane z grillowanym bakłażanem z frytkami z selera
Niedziela, 19/02
Grillowana pierś z kurczaka na groszkowym puree z kaszą i wiosenną surówką
Niedziela, 19/02
Bigos na krótko z dynią w sosie pomidorowo-śliwkowym z ziemniaczkami puree
Niedziela, 19/02
Pieczone roladki z polędwicy wieprzowej w sosie serowym
Niedziela, 19/02
Kotlety dyniowo-jaglane ze szpinakiem w kremowym sosie z serem camembert, pieczone ziemniaczki z natką i pieczona cukinia
Niedziela, 19/02
Pieczony łosoś z cytryną, ryż brązowy z natką, surówka z papryką, cukinią i cebulką
Niedziela, 19/02
Curry z bakłażanem i brukselką z ryżem brązowym i surówką z kapusty kiszonej
Sobota, 18/02
Wieprzowy gulasz z dynią, szpinakiem, pomidorami i ciecierzycą
Sobota, 18/02
Chłopski garnek z ziemniakami i kiełbaską drobiową
Sobota, 18/02
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej
Sobota, 18/02
Spaghetti z wegańskim mięsem sojowym i parmezanem
Sobota, 18/02
Klopsiki po szwedzku w sosie grzybowym z kaszą gryczaną białą i sałatką szwedzką
Piątek, 17/02
Fish & chips z surówką z kapusty pekińskiej
Piątek, 17/02
Pieczone udka w pięciu smakach
Piątek, 17/02
Tempeh z warzywami po azjatycku na makaronie
Piątek, 17/02
Drobiowe roladki faszerowane kapustą kiszoną z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami
Czwartek, 16/02
Carbonara z paloną brukselką i boczkiem
Czwartek, 16/02
Kluski śląskie z warzywnym ratatouille
Czwartek, 16/02
Wołowina w sosie madras z surówką z selera, pietruszki i sera gouda
Czwartek, 16/02
Dorsz z jabłkiem w sosie marchewkowym z kaszą pęczak
Środa, 15/02
Karkówka pieczona w papilotach z ziemniakami i kawałkiem kolby kukurydzy
Środa, 15/02
🥪 Śniadanie
Jajka faszerowane pastą z awokado i pomidorów z pumpernikiel
Niedziela, 26/03
Migdałowa owsianka z miętową nutą
Sobota, 25/03
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Piątek, 24/03
Pasta z soczewicy z orzechami nerkowca z chlebem ze słonecznikiem
Środa, 22/03
Pieczony omlet ketogeniczny z dodatkami i sosem koktajlowym
Środa, 22/03
Syrniczki z patelni z dżemem malinowym i orzechami
Wtorek, 21/03
Muffiny jajeczne z warzywami z serkiem naturalnym
Poniedziałek, 20/03
Bezlaktozowy twarożek z wędzonym łososiem i koperkiem z pieczywem i ogórkiem
Poniedziałek, 20/03
Bezlaktozowy koktajl malina-mango , Naleśniki pełnoziarniste z prażonymi jabłkami z cynamonem i jogurtem naturalnym z rodzynkami
Poniedziałek, 20/03
Pasta z białego sera i zielonego pesto z pieczywem i warzywami
Niedziela, 19/03
Wędzona makrela z pieczywem i ogórkiem
Niedziela, 19/03
Omlet budyniowy z sosem czekoladowym
Niedziela, 19/03
Płatki ryżowe na mleku z cynamonem i jabłkiem suszonym
Sobota, 18/03
Płatki jaglane na jogurcie bez laktozy z kremem orzechowym i musem jagodowym
Sobota, 18/03
Domowa pasta typu Ajvar z pieczywem i warzywami
Sobota, 18/03
Pasztet drobiowy, pieczywo i sałatka z ogórków kiszonych
Piątek, 17/03
Waniliowa jaglanka na jogurcie z musem malinowym i orzechami laskowymi, ziemnymi i migdałami
Piątek, 17/03
Czosnkowa pasta z ciecierzycy i pietruszki z pumperniklem i warzywami
Piątek, 17/03
Pasztet drobiowy, pieczywo i sałatka z ogórków kiszonych (R), Pikantne smoothie z gruszką i limonką
Piątek, 17/03
Super foods: naleśniki z owocami leśnymi i nasionami goi
Czwartek, 16/03
Placki kukurydziane z sosem jogurtowym z miętą z rukolą, granatem i pomidorem
Czwartek, 16/03
Jogurtowe placki z bananem z serkiem wiejskim z miodem
Czwartek, 16/03
Pasta z pieczonego kurczaka z buraczanym carpaccio z sezamem i bułeczką bezglutenową
Środa, 15/03
Chrzanowa pasta jajeczna ze szczypiorkiem, bagietki, ogórki kiszone
Środa, 15/03
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli z pieczywem i lekką sałatką z brokuł
Wtorek, 14/03
Daktylowo-jabłkowe placki z płatków owsianych z jogurtem i granolą
Wtorek, 14/03
Muhammara-pasta z pieczonej papryki z pieczywem i słupkami warzyw
Wtorek, 14/03
Złota owsianka z bakaliami
Wtorek, 14/03
Pasztet pieczarkowy z serem żółtym, pieczywem i ogórkiem kiszonym
Wtorek, 14/03
Koktajl wzmacniający odporność: truskawka, aloes, nasiona chia i jagody goji , Pasta kanapkowa z szynki i rukoli z pieczywem i lekką sałatką z brokuł
Wtorek, 14/03
Zielony omlet z bekonem i sosem bazyliowym
Poniedziałek, 13/03
Twarożek z groszkiem i miętą z pieczywem chrupkim i warzywami
Poniedziałek, 13/03
Szakszuka na kolorowo: papryka, rzodkiewka, szczypiorek z waflami ryżowymi
Poniedziałek, 13/03
Siemnianka na mleku kokosowym z owocami jagodowymi i orzechami laskowymi
Niedziela, 12/03
Kiełbasa biała z chrzanem i sałatą z pomidorem i cebulą
Sobota, 11/03
Pełnoziarniste placki z jabłkami w wersji low carb
Piątek, 10/03
Pasta z zielonego groszku z nutką kokosa i limonki podana z chrupiącą sałatką warzywną
Środa, 08/03
Pasta z żółtego sera z pieczywem o niskim indeksie glikemicznym
Wtorek, 07/03
Omlet z szynką, serem i szczypiorkiem
Wtorek, 07/03
Szpinakowa frittata z cukinią i serem kozim
Poniedziałek, 06/03
Wiosenne kanapki z paprykowym twarożkiem, jajkiem i szynką
Poniedziałek, 06/03
Ciabatta z serkiem chrzanowym bezlaktozowym, łososiem i warzywami
Poniedziałek, 06/03
Pieczywo z pastą czosnkową i ziołami z warzywami
Niedziela, 05/03
English breakfastL jajka,bekon, kiełbaski
Niedziela, 05/03
Pasta warzywna z bułką graham i ogórkiem kiszonym
Sobota, 04/03
Bananowe placuszki śniadaniowe z konfiturą z pomarańczy
Piątek, 03/03
Owsianka z kawałkami gorzkiej czekolady i malinami
Piątek, 03/03
Hummus buraczany z warzywami w słupkach z pieczywem bezglutenowym
Piątek, 03/03
Daktylowa komosianka z czekoladą i masłem orzechowym
Czwartek, 02/03
Pasta dr Budwig z pieczywem pełnoziarnistym
Czwartek, 02/03
Naleśniki z nadzieniem z prażonych jabłek z płatkami migdałów i cynamonem
Czwartek, 02/03
Bezglutenowe placuszki z jabłkami i suszonymi figami, serek bez laktozy z pistacjami i konfitura żurawinowa
Czwartek, 02/03
Racuchy ze śliwkami i dżemem
Środa, 01/03
Pasta z żółtego sera z chlebem serowo-czosnkowym
Środa, 01/03
Truskawkowa kasza manna z wiórkami czekoladowymi i płatkami migdałowymi